Sizce ülkenin gidişatı nasıl ülke nereye gidiyor ?
Son günlerde çok fazla şey oldu. Siyasete meraklı biri değilim. Genel olarak ülkelerin yönetim biçimine hakimim. Tarihe hakimim.
Benim düşünceme göre öncelikle;
1-) Yönetim biçimimiz ideal bir yönetim değil. Birbirlerini denetleyen merciler artık bulunmuyor.
2-) Ülkede aslında herkesi rahatsız eden durumlarla alakalı herhangi bir aksiyon alınmıyor. (Kadınlar'a şiddet, Hayvanlara şiddet (Bu ay düzenleme getirildi. Yıllar sonra))
3-) Ülkede ki insanlar takım tutarmış gibi parti tutuyor. + 'lara -'lere bakmadan hatalara ses çıkarmadan benim tuttuğum parti veya kişi hata yaparsa bunu ben eleştiririm. Herkesin bu kafada olması gerekmekte yaptıysa bir bildiği vardır. O olmadan olmaz. O giderse ülke gider gibi saçmalıklara yer olmamalı Vatan burada insanlarımız burada gidilen bir yer yok.
4-) 20 ayda 4 defa ekonomi bakanını değiştirmesekte olur mesela, aynı görüşte olmayan gider kafası olmamalı.
5-) Çiftçi kısmı çok şikayet ediyor. Örn: kilosunu 20 kuruştan verdiği şey bize gelene kadar 6 TL oluyor ve çiftçinin kazancı minimumda kalıyor.
6-) Bana kalırsa ülkenin vergi oranları çok yüksek, bir şirket sahibi olarak bu yorumu yapıyorum. Gelirimin 5/1'ini devlet direkt olarak alıyor. Allah'tan kazancımızı yemiyoruzda devamlı yeni ürün aldığımız için kdv hakkı kazanarak devam ediyoruz. (Bazıları da gelirlerinin hepsini göstermiyor bu bile hata daha makul oranlarda olmalı)
7-) Yol yaptık muhabbeti sinir ediyor. Yol yapıldı bizim vergilerimizle fakat ben anadolu otoyoluna girerken bile 50 TL kesiliyor niye bizim vergilerimizle yapılmadı mı ?
8- ) Dış ihalelerle yapılan yerler (Osmangazi,avrasya o bu şu) hiç bir devlet kendi hüküm süresinden daha uzun süre devletin gelirini abluka altına alıp sözleşme yapamamalı
görüşlerim bu kadar farkettiğiniz üzere istanbul - bursa arasında yolculuk yapan biri 7-8. maddelerde nelerden bahsettiğimi anlar.