Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yok başkan yok vallahi çözemedim clientten servere değil serverden cliente veri çektirmek istiyorum ona göre anlatım yaparsan çok daha iyi olur başkan.
Sol taraf server, sağ taraf client.
serverda deger değişkenimiz 50 olarak verilmiş.
serverda test-server eventi çalıştırıldığı zaman (client tarafından server eventi triggerlanırsa source olarak veriyi çekebilirsiniz, server tarafından server eventi triggerlanırsa bütün oyunculara datayı çektirmek için source olarak -1 kulanıyoruz ve bütün oyuncuların bilgisayarında çalıştırıyoruz)
Yani kısaca veriyi cliente çekerken kimin bilgisayarına çekeceğinizi belirtmeniz gerekiyor
ESX.RegisterServerCallback("degerial", function(source, cb )
local deger = 50
cb(deger)
end)
Client
Kod:
RegisterCommand("denemekomut", function()
ESX.TriggerServerCallback('degerial', function(sayi) --buraya ne yazdığın önemsiz
if sayi == 50 then
print("doğru")
else
print("yanlış")
end
end)
end)
ayrıca önceki commentte source belirtmeyi unutmuşum. yukarıda birisi belirtmiş
ESX.RegisterServerCallback("degerial", function(source, cb )
local deger = 50
cb(deger)
end)
Client
Kod:
RegisterCommand("denemekomut", function()
ESX.TriggerServerCallback('degerial', function(sayi) --buraya ne yazdığın önemsiz
if sayi == 50 then
print("doğru")
else
print("yanlış")
end
end)
end)
ayrıca önceki commentte source belirtmeyi unutmuşum. yukarıda birisi belirtmiş
[Serverside]
local Laotbaba = 50
TriggerClientEvent("laotbaba:client:sync", Laotbaba)
[Clientside]
RegisterNetEvent("laotbaba:client:sync")
AddEventHandler("laotbaba:client:sync",
function(gelen_deger)
if gelen_deger == 80 then
print("gelen değer 80 abi")
else
print("abi gelen değer ne yazık ki 80 değil :(")
end
end)