Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramorta yağlı kıyma
- 1 adetyumurta
- 1 adetkuru soğan
- 2 dişsarımsak
- 1/2 su bardağıhaşlanmış pirinç
- 1,5 çay kaşığıtuz
- 1,5 çay kaşığıkarabiber
- 1,5 çay kaşığıkimyon
- 1/2 su bardağıun
- Köfteleri kızartmak için:
- 1 su bardağıayçiçek yağı
- 1 su bardağıgaleta unu
- 2 adetyumurta(çırpılmış)
Kadınbudu Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi
Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz.
Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin.
- Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.
- Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun.
- Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
- Şekil verilmiş köfteleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
- Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz, afiyet olsun!