Developer'ın tanımı "Yazılım Geliştiricisi" demek, yazılım dillerine hakim olmayan FiveM'de script yapan "FiveM Developer" olur "Developer" olmaz. Var olan sistem üzerinde değişiklik yapıp, ekleme ve çıkartma yapabilen kişileri "Developer" olarak kabul edebilirim. Ama copy-paste içeriklerle uğraşıp içerik üretemeyene malesef "Developer" diyemem. Developer demek sadece bir alanda bilgisi olan kişiye denmez, birden fazla yazılım diline ve sistemine hakim kişilere denir. Bir alanda çalışıyorsa o alanın Developer'ıdır.
Ben web anlamında yazılım dillerine hakimim, kendime "Web Developer" diyebilirim ama "Developer" diyemem. Bunlar ince çizgidir. Her copy-paste, sağdan soldan kodlarlara çalışan, yerinde sayan, hata fixleyemeyen, sorunları çözemeyen adamı "Developer" olarak görmem ki böyle bir ton piyasada adam var.
FiveM camiasında işinin ehli, temiz, güvenilir insanlarla çalışmak isterim. Genç kardeşlerimiz ile de çalıştım yaşı ufakta olsa bu işlere aşina olanlara da şans verdim. Ama bu arkadaşlara şans verirken sağlam referanslarının olup olmadığına baktım öyle çalıştım.
Pasta büyük, pay almak isteyen çok. İlla ki çürük çarık olacak bunlara fırsat vermemek insanların elinde.