Öncelikle merhabalar. Uzun zamandır awm bilişimden hizmet alan birisiyim. Fiyatları kaynaklı sadece websitelerimi ve botlarımı aktif etmek amacıyla kullandığım bir yerdi. Ufak makinelerde hizmetlerimi aktif edip bırakıyordum. Yine aynı şekilde 14.11.2022 tarihinde satın aldığım hizmetimde botlarımı aktif ettim ve 2 yeni müşterimin botlarının çalışmasına başladım. Makine üzerinde 2 müşterinin işlerini bitirdim. Kendi botlarımda düzenlemeler yaptım. 4 gün sonra 18.11.2022 tarihinde botlarımın çevrimdışına düştüğünü gördüm. Makineye girip kontrol etmeye çalıştığımda makine aktif değildi. Siteye girip aktifleştireyim dediğimde siteleri kapalıydı. Bakım çalışması var herhalde diyip bekledim. Site aktifleşince hizmetlerim kısmına girdim ve makinemi göremedim. Destek talebi açtım belirttim ödeme dekontunu gönderdim. Sorun olduğunu halledeceklerini söylediler. 12 saat sonra tekrar yazıp mail görüntülerini gönderdim. Sabahına bana makinemin yeni şifresini ve kullanıcı adını gönderdiler. Makineye erişmeye çalıştığımda şifresi yanlıştı. Tekrar yazdım giriş yapabileceğimi söylediler. Giriş yaptığımda ne mi gördüm? Tertemiz bir makine. 4 günlük hizmetimde yaptığım her şey sıfırlanmıştı. Ekibimin websitesi,veritabanı ve discord botları hepsi silinmişti. Sorduğumda sunucunun bağlı olduğu fizikselin diskinin yandığını ve verilere erişemediklerini söylediler. Karşılık verip iade istediğimde bana yedeklemenin müşteriye ait olduğunu,kullanıcı sözleşmesini gözden geçirmemi söylediler. Kullanıcı sözleşmesinde "aldığınız hizmetlerde yedekleme gibi opsiyonel özellikler belirtilmez ise herhangi bir şekilde verileriniz yedeklenmez, bu gibi durumlarda sorumluluk size aittir." yazıyor fakat kimse ödemeyi yaparken sunucunun diskinin yanması sonucuyla verilerin kaybolacağını belirtmiyor. Gecesinde üstünde çalıştığım sabaha bitiririm kafasıyla bırakıp yattıktan sonra sabahına bulamamak çok koyuyor.
Anlık olarak 9 bot müşterimin ve veritabanı sitemin verilerine erişimim yok. Almayın aldırmayın.
Anlık olarak 9 bot müşterimin ve veritabanı sitemin verilerine erişimim yok. Almayın aldırmayın.