Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Cevaplandı Yeni bir sunucuaçacağım QB mantığını anlatırmısınız ?

Rulections

Üye
FT Kullanıcı
Merhabalar, bir arkadaşımla beraber yeni bir sunucu açacağız fakat, en son developerlıkla ilgilendiğim tarih 2020 idi. Sanırım bir çok şey değişmiş. Tekrardan sunucu açacağım ve sıfırdan paket yapmayı düşünüyorum. Bana QB mantığını ve yeni sıfırdan bir paket yapıldığında ki sıralamayı söyleyebilecek veya tavsiye edebilecek var mı ?

Örneğin ; ilk önce Kayıt scripti sonra meslekler sonra istediğin scriptler sonra kıyafet ve eklemek istediğin araçlar ymapler falan filan tarzı.

Yardımcı olacak arkadaşları konuya bekliyorum.

DF
Merhabalar, bir arkadaşımla beraber yeni bir sunucu açacağız fakat, en son developerlıkla ilgilendiğim tarih 2020 idi. Sanırım bir çok şey değişmiş. Tekrardan sunucu açacağım ve sıfırdan paket yapmayı düşünüyorum. Bana QB mantığını ve yeni sıfırdan bir paket yapıldığında ki sıralamayı söyleyebilecek veya tavsiye edebilecek var mı ?

Örneğin ; ilk önce Kayıt scripti sonra meslekler sonra istediğin scriptler sonra kıyafet ve eklemek istediğin araçlar ymapler falan filan tarzı.

Yardımcı olacak arkadaşları konuya bekliyorum.
qb core uzun zamandır var fakat FiveM TR’ye yeni geldi diyebiliriz. Aktif olarak çoğu kişi “qb to esx” kullanıyor, yani qb framework’un esx’e çevrilmiş hali. ESX kullanılma sebebi ise gayet açık aslında, qb framework’e göre daha kolay. QB’nin esx halinde bir kaç fark onlarda bir kaç fonksiyon’un ve native’nin farklı yazılması.

DF
qb core uzun zamandır var fakat FiveM TR’ye yeni geldi diyebiliriz. Aktif olarak çoğu kişi “qb to esx” kullanıyor, yani qb framework’un esx’e çevrilmiş hali. ESX kullanılma sebebi ise gayet açık aslında, qb framework’e göre daha kolay. QB’nin esx halinde bir kaç fark onlarda bir kaç fonksiyon’un ve native’nin farklı yazılması.

yanıtın için çok sağol dostum. hazır bilgili birsini bulmuşken bırakmak olmaz ? tavsiyen olarak hangi alt yapıyı kullanmamı önerirsin esx mi qb mi ?
ve şu örneğimi de cevaplarsan çok sevinirim ;
Örneğin ; ilk önce Kayıt scripti sonra meslekler sonra istediğin scriptler sonra kıyafet ve eklemek istediğin araçlar ymapler falan filan tarzı. (bir sunucuyu kurarken sıralama olarak nasil gitmem lazım?)

DF
yanıtın için çok sağol dostum. hazır bilgili birsini bulmuşken bırakmak olmaz ? tavsiyen olarak hangi alt yapıyı kullanmamı önerirsin esx mi qb mi ?
ve şu örneğimi de cevaplarsan çok sevinirim ;
Örneğin ; ilk önce Kayıt scripti sonra meslekler sonra istediğin scriptler sonra kıyafet ve eklemek istediğin araçlar ymapler falan filan tarzı. (bir sunucuyu kurarken sıralama olarak nasil gitmem lazım?)
qb yapabiliyorsan qb yapmanı öneririm. ESX’e göre kat kat daha iyi bana göre ama zor geliyorsa QB’nin ESX halini kullanabilirsin, zaten forumda qbtoesx adında bir çok temel veya paket paylaşıldı. Bana göre bir paket yapılırken ilk başta temel dosyaları oluşturduktan sonra envanter, multichar, clothing, spawn gibi scriptlerin ilk ayarlanması sonrası farketmez

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!