Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Soru Script işlerine başlamak istiyorum.

Hiryuin

Üye
FT Kullanıcı
Discord
Hiryuin ム#2483
Arkadaşlar bu script editleme vs. o işlere başlamak istiyorum öğretebilecek varsa iletişime geçebilir mi ? Discord : Hiryuin ム#2483

DF
>> Buradan temeli öğrenmeye başlayabilirsin :)
Sonrasında herhangi bir scripti okuyup anlamaya çalışarak kendince düzenlemeye çalış.

Başarılı ilerliyorsan kafanda çok basit bir fikir oluştur. Sonrasında acaba hangi script aynı mantıkta çalışıyor diye araştırmaya başla. Kendi fikrine en yakın olan scriptte ihtiyacın olan kısımları kopyalayıp üzerinde oynayıp istediğin hale getirmeye çalış. İster istemeden sistemin içinde kaybolmuş olarak buluyorsun kendini. Ardından yeterince bilgi ve deneyim sahibi olunca el yatkınlığın oluyor. Bir bakmışsın kendin bir şeyler karalıyorsun.
En büyük tavsiyem ise pes etmemen. Kafandaki fikir için gerekirse ara vermeden usanmadan çalış. Elbet sonuca ulaşırsın.

Resim yapmak gibi, ilk başlarda basit bir detayın üzerinde saatlerce zaman harcarken zamanla kolaylıklarını keşfediyorsun. İyi kötü ortaya bir ürün koyuyorsun ve bu senin motive kaynağın oluyor. Başa dönüp baktığında her bir sonraki tablonun daha iyiye gittiğini görebilirsin.
Tek kural, tuvalini asla yarım bırakmamak, iyisiyle kötüsüyle bir sonuca ulaştırmak.

DF
>> Buradan temeli öğrenmeye başlayabilirsin :)
Sonrasında herhangi bir scripti okuyup anlamaya çalışarak kendince düzenlemeye çalış.

Başarılı ilerliyorsan kafanda çok basit bir fikir oluştur. Sonrasında acaba hangi script aynı mantıkta çalışıyor diye araştırmaya başla. Kendi fikrine en yakın olan scriptte ihtiyacın olan kısımları kopyalayıp üzerinde oynayıp istediğin hale getirmeye çalış. İster istemeden sistemin içinde kaybolmuş olarak buluyorsun kendini. Ardından yeterince bilgi ve deneyim sahibi olunca el yatkınlığın oluyor. Bir bakmışsın kendin bir şeyler karalıyorsun.
En büyük tavsiyem ise pes etmemen. Kafandaki fikir için gerekirse ara vermeden usanmadan çalış. Elbet sonuca ulaşırsın.

Resim yapmak gibi, ilk başlarda basit bir detayın üzerinde saatlerce zaman harcarken zamanla kolaylıklarını keşfediyorsun. İyi kötü ortaya bir ürün koyuyorsun ve bu senin motive kaynağın oluyor. Başa dönüp baktığında her bir sonraki tablonun daha iyiye gittiğini görebilirsin.
Tek kural, tuvalini asla yarım bırakmamak, iyisiyle kötüsüyle bir sonuca ulaştırmak.

Yaklaşık 2 gün önce tamamen 0 dan öğrenmeye çalışarak submenülü bi radial menüyü değiştirerek birşeyler yaptım sence nasıl olmuş ?

DF

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    4.6 MB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    4.5 MB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    4.5 MB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    4.6 MB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    4.6 MB · Görüntüleme: 19
Bu arada cidden çok beğendim. Özellikle kıyafetin olması çok mutlu etti, insanları fazla scriptlerden kurtarır. Gayet kullanışlı duruyor, ben kullanırdım.

DF
Bu arada cidden çok beğendim. Özellikle kıyafetin olması çok mutlu etti, insanları fazla scriptlerden kurtarır. Gayet kullanışlı duruyor, ben kullanırdım.
Bu scripti yayınlamak istiyorum fakat hala tam olarak bitiremedim, jsfour-idcard da kimlikgör komutunu nasıl yapacağımı vs. bulamadım bu konuda yardımcı olma şansın var mı acaba ?

DF
Guru#8218 ekleyebilirsin

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!