Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Çözüldü Saltychat GCPHONE Problemi

qwerty3428

Üye
FT Kullanıcı
Merhaba, sunucumuza saltychat'i entegre ettik fakat tek problemimiz telefon kaldı.

43807

gcphone/html/config/config.json içerisinde bulunan "useWebRTCVocal": false iken arkadaşımı telefonda arıyorum saltychat sesi vs. ayarlıyor herhangi bir problem yok çalışması gerektiği gibi çalışıyor fakat telefonu kapatmaya çalıştığımızda konuşma arkada devam ediyor. Saltychat konuşmamızın bittiğini algılıyor sesimiz birbirimize gitmiyor. Telefon ise konuşma devam ediyormuş gibi arkada konuşma süremizi devam ettiriyor ve konuşma ekranı kapanmıyor.

"useWebRTCVocal": true yapılınca arkadaşımı arıyorum ve ikimize de şöyle bir şey çıkıyor;

43808

F8'e basarak allow demediğimiz sürece konuşamıyoruz. Allow dediğimizde konuşma gerçekleşiyor ve konuşup kapatabiliyoruz. Tek sorunda bu F8 üzerinden allow dememiz. Sunucuya ilk defa girip allow demeyen kişi telefonunda birini aradığında mutlaka 1 kereliğine allow demek zorunda kalıyor. Daha sonrasında sunucu kapatılıp açılınca allow diyenlere bu durumu sormuyor.

Bu durumu nasıl çözebilirim?

DF
Konu uygun kategoriye taşınmıştır​

DF
Merhaba, sunucumuza saltychat'i entegre ettik fakat tek problemimiz telefon kaldı.

Ekli dosyayı görüntüle 43807

gcphone/html/config/config.json içerisinde bulunan "useWebRTCVocal": false iken arkadaşımı telefonda arıyorum saltychat sesi vs. ayarlıyor herhangi bir problem yok çalışması gerektiği gibi çalışıyor fakat telefonu kapatmaya çalıştığımızda konuşma arkada devam ediyor. Saltychat konuşmamızın bittiğini algılıyor sesimiz birbirimize gitmiyor. Telefon ise konuşma devam ediyormuş gibi arkada konuşma süremizi devam ettiriyor ve konuşma ekranı kapanmıyor.

"useWebRTCVocal": true yapılınca arkadaşımı arıyorum ve ikimize de şöyle bir şey çıkıyor;

Ekli dosyayı görüntüle 43808

F8'e basarak allow demediğimiz sürece konuşamıyoruz. Allow dediğimizde konuşma gerçekleşiyor ve konuşup kapatabiliyoruz. Tek sorunda bu F8 üzerinden allow dememiz. Sunucuya ilk defa girip allow demeyen kişi telefonunda birini aradığında mutlaka 1 kereliğine allow demek zorunda kalıyor. Daha sonrasında sunucu kapatılıp açılınca allow diyenlere bu durumu sormuyor.

Bu durumu nasıl çözebilirim?
gcphone/server/server.lua konumuna gelip görselde işaretlediğim kısma aşağıda bıraktığım kodu ekleyiniz.

exports['saltychat']:EstablishCall(AppelsEnCours[id].receiver_src, AppelsEnCours[id].transmitter_src)
exports['saltychat']:EstablishCall(AppelsEnCours[id].transmitter_src, AppelsEnCours[id].receiver_src)

"gcPhone:acceptCall" yazarak bu kısmı kolayca bulabilirsiniz.

unknown.png

Sonrasında tekrar gcphone/server/server.lua konumuna gelip
"TriggerClientEvent('gcPhone:rejectCall', AppelsEnCours[id].transmitter_src)" satırının atlına aşağıdaki kodu yazıyorsunuz.

exports['saltychat']:EndCall(AppelsEnCours[id].receiver_src, AppelsEnCours[id].transmitter_src)
exports['saltychat']:EndCall(AppelsEnCours[id].transmitter_src, AppelsEnCours[id].receiver_src)

Bu Sefer "TriggerClientEvent('gcPhone:rejectCall', AppelsEnCours[id].receiver_src)" satırının altına yukarıdaki kodu yazıyorsunuz.

unknown.png

Büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir. :)

DF
Son düzenleme:
Arkadaşlar herhangi bir çözüm bilmiyorum fakat bir yerde gezerken bulduğum Tamamen saltychat e entegreli olan ls-radio,gcphone ve saltychat var isteyen alıp kullanılabilir yada dosyanın içindeki gcphone'yi alabilirsiniz.
Dosyanın adı ingilizce ama içi türkçe.yine söylüyorum bana ait değil.

DF
Konu tarafımca doğru kategoriye alınmıştır.

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!