- Discord
- marlboroghini
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
qb zaten esxten convertlenmis. esx-->qb-->esx yapmis oluyorsunuzAslında çok basit. Esx QB'ye göre developerların daha yatkın olduğu bi alt yapı. Bundan dolayı ESX alt yapısını kullanıyolar. Biraz güncel envanterlere falan bakınca aralarında QB envanteri kendini fazlasıyla belli ediyor. Zaten QBtoESX paketlerin ismide envanterinden geliyor. 170 script bi paket düşün onun en fazla 10 tanesi qb-dir. QB alt yapıda bi pakette esx scriptleri görme ihtimalin daha fazla zaten.
Peki sen hangi framework u gelistiriyorsun ? Önerin nedir biz gibi nacizane 8 ayri kodlama dili bilip 15 sene bu isi yapanlara ?QBtoESX Paket Geliştirmek te, satmak ta, almak ta, kullanmak ta, kullandırmak ta gereksizdir.
Change my mind.
Samimi söylüyorum. QBtoESX Paket geliştiren dostlarım burada bana rica edicem neden QBtoESX tercih ettiklerini açıklasın.
+1Peki sen hangi framework u gelistiriyorsun ? Önerin nedir biz gibi nacizane 8 ayri kodlama dili bilip 15 sene bu isi yapanlara ?
Bunu yazmamdaki tek sey forumda senin postlarini okudugumda millete bir alayci ve bir yükseklerden konusman var, ki bu her developer i da rahatsiz ediyordur diye düsünüyorum.
(buradan sonrasini ortaya konusuyorum, ister üzerinize alinin isterseniz bu 35 yasini devirmis ve 15 senedir gelistirmecilik yapan bu kardesinizi dinleyin size kalmis)
Herkezin bilgisi kendine, bilgi paylasildikca güzeldir ama görüyorumki herkes developercilik oynuyor ve kimse kimseye yardim etmiyor.
Sonra da Türkiye fivem camiasi .... ile baslayan kahir ve isyan dolu sözler.
Peki sen ne yaptin ? birine birsey ögrettinmi ? bir community de bulunup gelistirilmesine yardim ettinmi ? en basitinden githubdeki herhangi bir resource a herhangi bir PR gönderdinmi diye sorarlar adama.
Hadi dünya çapindaki communityleri geçtim, github u geçtim, herseyi bilen o arkadaslar neden burada kelimenin neredeyse tam anlamiyla yardim dilenen arkadaslara bir yardim etmiyor ?
Madem o kadar biliyorsun, göster bilgini de baskalari da faydalansin degil mi ?
Bir seyin profesörü olabilirsin, ama kimseye ögretmedikten sonra o bilgi seninle ölüp gider...
Vesselam.
ya sadece qb framework ya da esx framework geliştiriyorum.Peki sen hangi framework u gelistiriyorsun ? Önerin nedir biz gibi nacizane 8 ayri kodlama dili bilip 15 sene bu isi yapanlara ?
Bunu yazmamdaki tek sey forumda senin postlarini okudugumda millete bir alayci ve bir yükseklerden konusman var, ki bu her developer i da rahatsiz ediyordur diye düsünüyorum.
(buradan sonrasini ortaya konusuyorum, ister üzerinize alinin isterseniz bu 35 yasini devirmis ve 15 senedir gelistirmecilik yapan bu kardesinizi dinleyin size kalmis)
Herkezin bilgisi kendine, bilgi paylasildikca güzeldir ama görüyorumki herkes developercilik oynuyor ve kimse kimseye yardim etmiyor.
Sonra da Türkiye fivem camiasi .... ile baslayan kahir ve isyan dolu sözler.
Peki sen ne yaptin ? birine birsey ögrettinmi ? bir community de bulunup gelistirilmesine yardim ettinmi ? en basitinden githubdeki herhangi bir resource a herhangi bir PR gönderdinmi diye sorarlar adama.
Hadi dünya çapindaki communityleri geçtim, github u geçtim, herseyi bilen o arkadaslar neden burada kelimenin neredeyse tam anlamiyla yardim dilenen arkadaslara bir yardim etmiyor ?
Madem o kadar biliyorsun, göster bilgini de baskalari da faydalansin degil mi ?
Bir seyin profesörü olabilirsin, ama kimseye ögretmedikten sonra o bilgi seninle ölüp gider...
Vesselam.
ya sadece qb framework ya da esx framework geliştiriyorum.
8 ayrı kodlama dili bilmen buralarda çok işe yaramaz 3 dil geçerli çünkü, C#, LUA ve JS.
Eğer HTML ve CSS gibi formatları kodlama dilinden sayıyosan, üf. LÖASDFŞALSDÖFŞSDF
Sana önerim bildiğin dillerle ve mesai saatinle hava atma. Emek ve tecrübeye saygımız sonsuz, ama gözümüze sokulunca can yakıyor.
Postlarımda alaycı ve yükseklerden konuşuyorum, evet, tartışma odaklı postlarımda ya da birine sallamak için yazdığım replylarda bu geçerlidir çünkü bu toksik dönemlerde şartlar bunu gerektiriyor.
Discord'da beni tanıyan tanır normalde elimden geldiğince saygılı, sevgili ve cana yakın takılırım. Yayınlarımda da zaten 50 küsür kişi arada bunu görüyor.
Diğer developer arkadaşlarıma, bakın developer diyorum meyveloper değil, ve arkadaş diyorum, saygım sonsuz.
Bu konuda (qbtoesx) bu kadar sert çıkışmamın sebebi ise mantık haritası dışında hareket eden insanların bir de bu mantıksızlık üzerinden para kazanması.
Ortada iki adet framework var. Bir tanesi uzun süredir geniş alanda kullanılan ve daha yüksek market share'e sahip olan bir altyapı yani ESX, diğeri de 2021-2022 modernize standartlara göre sıfırdan tasarlanmış, daha sade, daha geniş düşünülmüş, ve daha optimize bir altyapı yani QB. Benim burada esas çıldırdığım şey QB scriptlerini beğenip zorlaya zorlaya, scriptin uyumunu, akıcılığını, hatta bazen başta amaçladığı şeyi çöpe atarak ESX'e geçirmek.
Hazırcılığın daniskası ve ötesidir bu. Çok samimi söylüyorum.
İnsanlar sözlük hazırlamış abi sözlük, hepsi de fivemtr piyasası developerı. En az 10-15 türk developer görmüşümdür github'ında qb-esx çevrimleri için kılavuz yazmış olan.
Cem Yılmaz ağabeyimin bahsettiği Genetik Fakirlik tabirine benzer bir Genetik Kolaycılık var ortada
Misal, ESX geliştiren bir developersın. Karşına QB için tasarlanmış ve senin kendi geliştirdiğin scriptlerde nasıl yapacağını bilmediğin, belki de altyapı müsaade etmediği için yapamadığın bazı şeyler var. Bu şeyleri yapmak için QB scripti alıp direk convert ederken tam olarak ne öğreniyorsun ya? QBESX Çevrim yapmaktan başka ne öğrendin? Orjinal qb scriptin yaptığı şeyi ESX'te belki birşeyler öğrenirken entegre etmek zor geliyor. Ondan bu furya.
QB'den ESX'e çevrilmiş paketlerde es_extended'a yapılmış müdahaleler çoğu zaman da standalone/sade esx script uyumluluğunu bozuyor. GetInventoryItem'ın table value döndürdüğünü unutmuşum QB-ESX Paket fixleye fixleye.
Samimi söylüyorum, son 2 aydır 7 sunucuda çalıştım, 5'i QB-to-ESX paket kullanıyordu, QB-to-ESX paket kullananlara (hepsi farklıpaket) 3 birim mesai harcamak zorunda kaldıysak sadece QB ve sadece ESX paket kullanan sunuculara 1 birim mesai harcadık, ve aradaki fark açık.
En azından QB-to-ESX paket geliştirirken paketin integrity'sini ve altyapı uyumluluğunu korumayı becerebiliriz dimi?
dipnot: elimde olan bilgileri ve kaynaklarımı insanlarla paylaştığım ve topluma faydalı olduğum için beni bu forumdan negatif yönde eleştirenler, her şeyi kendine sakla, kimse haketmiyor diyenler falan oldu.
Buna rağmen aynı doğrultuda devam ediyorum.
O büyüklükte banlist'lere tonlarca para dökülürken 5000+ID banlı olan global banlist'i herkese açık paylaşmam bunun bir kanıtıdır.
Pull Request'lere gelirsek.
Bu piyasada kimse o PR'lara bakmıyor. QBcore ve bazı büyük devler hariç.
Az piyasa araştırması yapmanı ve dirsek çürütmeni öneririm.
8 dili de merak ediyorum.
--
ikinci dipnot.
kör tuttuğunu öpüyor bu ülkede.
elinde kürdan olan satmaya kalkıyor.
bilgi üzerinden para kazanmak isteyen insanlara bir yere kadar tolerasyon gösterilmesi taraftarıyım.
piyasa sadece bilgileri üstünden para kasan insanlardan ibaret değil. bu forumda açık kaynak scriptler %75 orandaysa closedsource'lar %25 civarıdır. bu da her şeye rağmen insanların paylaşım yaptığının kanıtıdır.
üçüncü dipnot.
bir community'de bir kaynağın gelişmesine yardım etmek o kadar da kolay bi iş değil. 15 yıl 8 dille kolay geliyor olabilir ama bu piyasada benim yaşımda (17) veya benden büyük olan insanlar bile halen fivem geliştiriciliğinin learning curve'ünde kendini paralıyor. kolay değil. özgüven meselesi.
anlaşılan enterprise derecede geliştiriclik yapıyorsun ve bu senin full-time mesleğin. bu forumdaki çoğu insan orta/yükseköğretim düzeyinde halen. ondan bu eleştirilerini çok spesifik bir yaş ve yetenek grubuna yönlendirdiğne yönelik post'unu düzenlersen sağlıklı olur diye düşünüyorum. madem bilgi paylaşımcılığı ve kolaborasyona inanıyorsun, o zaman milletin şevkini kırmaman lazım değil mi?
saygılarımla.
teşekkür ederim dostumaslında ephesus qb to esx paket alıp 2-3 şey değişitirip satanlara salamış
qbtoesx kulanırsın kulanmazsın o sana kalmış bir şey (bana sorarsanız eskiden iyidi artık geçti gitti)
artı olarak artık tr camiasının şu at gözlüğünü çıkarması lazım ox_inventory denen bir şey var tüm cfxde popüler şuan
ama bizim camiamız sadece qb envanteri görüyorlar (2-3 kişi var onlarda npci) başka envanter kulanmama konusunda da kararlı gibiler
Linkleri,görmek için Giriş yap veya üye ol.
türkiye'deki rp sunucularında kullanılsın diye paket yapıyorumtürkiye rp envanteriyle paket yapıyorsun galiba
"ama gözümüze sokulunca can yakıyor." demissin, peki baskalarina yüksekten bakip assagilamaya çalismak nedir ? Ki zaten gerekli bilgideki arkadaslar oradaki assagilamayi bertaraf etmislerdi (Mixas).
-
Benim söylediklerim spesifik bir kitle veya yas grubuna degil (18 yas alti desem sen gene dahil olacaksin) yazdiklarimi buraya kadar okuyan ve "adam hakli seyler söylüyor, gerçektende kendimize bir çeki düzen verelim" diyemiyen, özelestiri yapamayan ve egolarindan arinamamis herkese.
Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!