Merhaba değerli takipçilerimiz değerli forum severler ,
Belki karşılaşmışsınızdır , aşağıda ki resimde gördüğünüz bir bildirim çıkıyor kırmızı ile işaretlenmiş sayfanın en altında bulunur.
Bu karşınıza çıkan bu bildirim push bildirimleri için izin istemektedir.
Peki nedir bu push bildirimleri ?
Push bildirimler, bir siteden veya web uygulamasından açıkça bildirim almayı kabul eden kullanıcılara gönderilen iletidir. Bu bildirimler online ortamda gezinirken bir kişinin masaüstü veya mobil cihazına gönderilirler. Bu güncellemeleri almak için kullanıcının sitenizde olmasına gerek yoktur.
Bu web push bildirimlerinin tam görünümü kullanılan işletim sistemine göre değişiklik gösterir. Masaüstü cihazlarda bu tıklanabilir mesajlar genellikle sağ üst köşede veya sağ alt köşede gösterilirler.
Mobilde ise uygulama bildirimlerine oldukça benzemektedirler.
Nasıl çalışır tam olarak
Şöyle ki bir kişiden mesaj aldığınızda beğeni tepki yorum gibi etkileşimler aldığınızda bu sistem (push) size bildirim gönderecektir.
(Kaynak:
Belki karşılaşmışsınızdır , aşağıda ki resimde gördüğünüz bir bildirim çıkıyor kırmızı ile işaretlenmiş sayfanın en altında bulunur.
Peki nedir bu push bildirimleri ?
Push bildirimler, bir siteden veya web uygulamasından açıkça bildirim almayı kabul eden kullanıcılara gönderilen iletidir. Bu bildirimler online ortamda gezinirken bir kişinin masaüstü veya mobil cihazına gönderilirler. Bu güncellemeleri almak için kullanıcının sitenizde olmasına gerek yoktur.
Bu web push bildirimlerinin tam görünümü kullanılan işletim sistemine göre değişiklik gösterir. Masaüstü cihazlarda bu tıklanabilir mesajlar genellikle sağ üst köşede veya sağ alt köşede gösterilirler.
Mobilde ise uygulama bildirimlerine oldukça benzemektedirler.
Nasıl çalışır tam olarak
Şöyle ki bir kişiden mesaj aldığınızda beğeni tepki yorum gibi etkileşimler aldığınızda bu sistem (push) size bildirim gönderecektir.
Linkleri,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
)Bildirimleri açmak için aşağıdaki mavi yazının üstünde "push bildirimlerini etkinleştirmek için" izin istiyor gibisinden devam eden bir yazı bulunmakta buna tıkladıktan sonra sol üst tarafta biz izin penceresi çıkacaktır buradan izin verirseniz artık FivemTurk ile alakalı bildirimleri almaya başlayabilirsiniz , yeni bir özellik sever misiniz sevmez misiniz bilmiyorum zaten isteğe bağlı bir özellik istemeyen açmak zorunda değildir bu konu ile ilgili olumlu ve olumsuz geri dönüşlerinizi bekliyorum.