Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi içilebilir sigara birçok kişinin problemi ve malesef bu konuda yeni başlayan arkadaşlarımız içilebilir sigarayı yapamıyor. Esx_nightclub ile geliyor diyorlar ama açıkçası test etmedim. Bende esx_optionalneeds'i birazcık kurcaladım, en sonunda yapmayı başardım. Neyse ben konuya geçeyim. Şimdi arkadaşlar öncelikle bu plugini indirmeniz gerekiyor:
Daha sonra locales (en,fi,fr artık hangisini kullanıyorsanız) giriyorsunuz ve şu kodu yapıştırıyorsunuz:
Not: İllaki "Sigara içtin." yazması gerekmiyor bunu istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz fakat
['used_cigarett'] kısmını kesinlikle düzenlemeyin.
Son olarakta server > main.lua'ya girip en alta şu kodu yapıştırın (Önemli Not: Eğer databasenizin items kısmında sigara yoksa, şu isimle ekleyin: cigarett. Label, limit ve can remove ayarlayabilirsiniz fakat rare default olarak 0 kalsın.):
Umarım işinize yarar arkadaşlar, bu günlük benden bu kadar
(Not: Bu taktikle istediğiniz her eşyayı kullanılabilir, yenilebilir v.b yapabilirsiniz fakat client > main.lua kısmındaki WORLD_HUMAN_SMOKING'i değiştirip doğru animasyonu bulmanız gerek. Bunuda internete Scenario Animation List yazarak bulabilirsiniz.)
Linkleri,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
. İndirdikten sonra client > main.lua'ya giriyorsunuz. Daha sonra bu kodu main.lua'nın en altına yapıştırıyorsunuz:
Kod:
RegisterNetEvent('esx_optionalneeds:onCigarett')
AddEventHandler('esx_optionalneeds:onCigarett', function()
local playerPed = GetPlayerPed(-1)
TaskStartScenarioInPlace(playerPed, "WORLD_HUMAN_SMOKING", 0, 1, false)
Citizen.Wait(36000)
ClearPedTasksImmediately(playerPed)
end)
Daha sonra locales (en,fi,fr artık hangisini kullanıyorsanız) giriyorsunuz ve şu kodu yapıştırıyorsunuz:
Kod:
['used_cigarett'] = '~y~Sigara~s~ içtin.'
Not: İllaki "Sigara içtin." yazması gerekmiyor bunu istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz fakat
['used_cigarett'] kısmını kesinlikle düzenlemeyin.
Son olarakta server > main.lua'ya girip en alta şu kodu yapıştırın (Önemli Not: Eğer databasenizin items kısmında sigara yoksa, şu isimle ekleyin: cigarett. Label, limit ve can remove ayarlayabilirsiniz fakat rare default olarak 0 kalsın.):
Kod:
ESX.RegisterUsableItem('cigarett', function(source)
local xPlayer = ESX.GetPlayerFromId(source)
xPlayer.removeInventoryItem('cigarett', 1)
TriggerClientEvent('esx_optionalneeds:onCigarett', source)
TriggerClientEvent('esx:showNotification', source, _U('used_cigarett'))
end)
Umarım işinize yarar arkadaşlar, bu günlük benden bu kadar
(Not: Bu taktikle istediğiniz her eşyayı kullanılabilir, yenilebilir v.b yapabilirsiniz fakat client > main.lua kısmındaki WORLD_HUMAN_SMOKING'i değiştirip doğru animasyonu bulmanız gerek. Bunuda internete Scenario Animation List yazarak bulabilirsiniz.)