Selamlar,
Launcher projesi ile birlikte yeni bir projeye daha başladım. Bu projenin ufak bir kısmını tamamladım. Tüm içerikleri yönetebildiğiniz bir yapıyı oluşturmayı başardım. Tasarım olarak ücretsiz hazır admin sayfası bulup .php fonksiyonları ile birleştirdim.
Henüz bitmediği için satışa açmadım. Bittiğinde yeni satış konusunu açacağım. Bu konu sizlerin önerilerini almak için oluşturulmuştur.
Bu sistem sunucunuzun bulunduğu localhostta çalışması gerekiyor ve oyunun db'sini config.php üzerinden sisteme tanıtmanız gerekiyor.. Localhostunuz windows ise php kullanmak için wampserver tarzı uygulamalar kullanıp sunucuyu açmanız gerekiyor. IP'nizin 80 portu dışarı açıksa
veya
üzerinden panele erişebilirsiniz. Detayları satışını yaptığım zaman anlatırım.
- Tasarım %100 mobil uyumludur! (
)
- Öncelikle sisteme üyelik ile giriş yapılmalıdır. (
)
- İstediğiniz kadar üyelik açabilirsiniz.
- Giriş yaptıktan sonra otomatik ana sayfaya yönlendirilirsiniz. Oturumunuz açık değilse veya kapattıysanız hiç bir alt sayfaya giremezsiniz.
- Ana sayfada gösterge paneli bulunmaktadır. (
) ilerleyen güncellemelerde bu panele istediğiniz datayı gösterebileceğiniz şekilde güncelleyeceğim.
- Bu panelin altında günlük oyun içerisinde bulunan para miktarını görebileceksiniz. Bu oyuncuların hem banka hemde üstünde bulundurduğu cash miktarlar dahildir.
- Sol tarafta bulunan menüde (
) eklenen sayfaları görebilirsiniz. Bu yapı sonsuza kadar gidebilir. Modüler yapısı sayesinde buraya sayfaları siz ekliyorsunuz. Böylelikle yeni bir eklenti geldiğinde sürekli kod yazma derdinden kurtuluyorsunuz. Her db için farklı .php sayfası oluşturmanıza gerek kalmıyor. Herşey tek bir sayfa ve yapıda çözülüyor.
- Peki nasıl oluyor. İşleyiş çok basit. Yeni sayfa ekle butonuna tıklıyorsunuz.(
)
- Karşınıza bu kısım geliyor (
).
- Bu kısımda veritabanı adı ve primarykey en önemli yer. Veritabanı adınıza phpmyadmin veya kullandığınız program aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Primarykey kısmına veritabanınızda bulunan id kısmı ve bu id kısmınında tablosa sütunların en başında olması gerekiyor (
).
- Tablonuzda ID kısmı yoksa iki adımla bunu ekleyin.
- Tablonuz id adında veritipini int olan ve varsayılan değeri Auto_increment olacak şekilde sütun oluşturun. (
)
- Oluşturduğunuzturduğunuz sütuna sağ tıklayın ve key olarak tanıtın. (
)
- Daha sonra kaydet tuşuna basın.
- Yeni sayfa ekledikten sonra otomatik bir şekilde menüye eklenecektir.
- Menüden herhangi bir sayfayı silmek/düzenlemek için SAYFALARI DÜZENLE kısmını kullanabilirsiniz.
- Sayfayı açın. Eklediğiniz sayfa direk tablo olarak karşınıza gelecektir. Burada istediğiniz aramayı yapabilirsiniz. Datayı silip düzenleyebilirsiniz.
- İşin en kolay yanı istediğiniz log tutan sistemi kullanabilirsiniz. Kullandığınız log sistemin veritabanını projeye sayfa olarak eklemeniz yeterlidir.
Ayrıca eklemeyi düşündüğüm bir içerik şu : Veritabanınızda bulunan tüm tablolara tek bir ekrandan veri ekleme işlemini yapabileceksiniz.
Konu ile ilgili video ekleyeceğim.
Dediğim gibi önerilere açığım. Yakında bu projeyi deneme kendi sunucum üstünde deneme sürümünü açacağım. Önerilerinizi bekliyorum