Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
C#, JS Kullanabilirsin FiveM'de aktif olarak.
LUA Çok yetersiz bir dil her konuda.
fivemde sıfırdann bir script kodlamak istersek c# ve vue.jsyi mi öğrenmemiz gerekir yoksa sadece vue.js ile kodlayabilir miyiz bir script ?Katılıyorum, JS ile serverside client side her türlü işinizi çözebilirsiniz. Vue ile kodladığınız taktirde ciddi anlamda FPS performansı sağlayacaksınız.
(Vue kendi standartlarını zorlatır build işlemi için, bu sayede her scriptte 100ms civarı fark atabilirsiniz)
Söylediğiniz şeyleri destekleyen bir veri veya veriyi geçtim herhangi bir şey var mı?
JS bir scripting dili olarak nasıl C#'a üstünlük sağlayabilir . Gece gece güldürdünüz, hayatta sizi güldürsün.
Not: Baya ararsanız bulabilirsiniz ( kendim aramakla uğraşmayacağım zamanım pek yok ) forum.fivem.net'de lua vs C# konuşmasında son verilen karar ufak projelerin ve modüllerin LUA'da modüler veya büyük projelerin TABANLARININ C#'da daha verimli çalıştığı gözlemlenmişti... JS nerden çıktı onu anlamadım hani bir uygulama yapmıyorsun burda eklenti yapıyorsun ki VueJS olayını da hiç anlamadım çünkü VueJS ile backend yazılmıyor diye biliyorum.
Söylediğiniz şeyleri destekleyen bir veri veya veriyi geçtim herhangi bir şey var mı?
JS bir scripting dili olarak nasıl C#'a üstünlük sağlayabilir . Gece gece güldürdünüz, hayatta sizi güldürsün.
Not: Baya ararsanız bulabilirsiniz ( kendim aramakla uğraşmayacağım zamanım pek yok ) forum.fivem.net'de lua vs C# konuşmasında son verilen karar ufak projelerin ve modüllerin LUA'da modüler veya büyük projelerin TABANLARININ C#'da daha verimli çalıştığı gözlemlenmişti... JS nerden çıktı onu anlamadım hani bir uygulama yapmıyorsun burda eklenti yapıyorsun ki VueJS olayını da hiç anlamadım çünkü VueJS ile backend yazılmıyor diye biliyorum.
Linkleri,görmek için Giriş yap veya üye ol.Linkleri,görmek için Giriş yap veya üye ol.Linkleri,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Fivem çok güzel bir tersine mühendislik örneğidir. Tersine mühendislik yapılan bir emülatör frameworkte kullanılabilecek diller tamamen kişinin kendi insiyatifine kalmak ile birlikte javascript sadece Web sitelerinden aşina olduğunuz kadarıyla değildir. JS ile çok rahat bir şekilde multi platform both side projeler kodlayabilirsiniz. Bir çok örnekleri mevcut (Crypto-currency p2p, gaming engines, client side frameworks, server-side rendered projects, React DOM, Redux ve GraphQL)
Vue JS de bahsettiğim konuda gülmenizi ve anlamamanızı anlıyorum, bilgilendirmek için şu şekilde örnekler sunabilirim,
Linkleri,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Oriented based tasarım mimarilerinde tabii ki kişinin kendisine kalmakla beraber bazı prensipler vardır. Semantatic versiyonlama, kullanıcı deneyimi, Cross Scripting için elzem prensiplerdir ve bazı alt sınıf ( Üst sınıf dillerde syntax zor olduğu için kabul edilmeyebilir) onaylanmış ve
(PHP psr standarts) standartlar haline dökülmüştür.
Vue buildleri için bunu standarttan başka bir düzeye götürerek, zorundalık haline getirmiş ve temiz kod yapısını sağlamıştır. İsteseniz bile ne client ne server sideyi zorlayacak kodlar yazamazsınız. Javascriptin performansının yanında böyle bir zorundalığın getirdiği ekstra bir performans artışı olduğu için nereden bakarsanız karlı bir altyapıdır.
Örnek veriyorum:
C# vs JS
JS ufak bir kod örneği
Bildiğim diller şeklinde bahsettiğiniz imzanızda "JS"yi "Javascript ile butona tıklandığında bir inputun içine yazı yazdırabiliyorum." olarak değiştirmenizi tavsiye ederim
This is a very in-depth guide for those who are already familiar with client-side Vue development, server-side Node.js development and webpack.
VueJS olayını da hiç anlamadım çünkü VueJS ile backend yazılmıyor diye biliyorum
If you are proficient at both then your C# will probably be faster, but the difference may not be as much as you thought - this is all very program specific.
Vue ile kodladığınız taktirde ciddi anlamda FPS performansı sağlayacaksınız.
vue.js dediğiniz gibi bir js altyapısıdır JS öğrenmeniz halinde tabii ki ve üstlik C#'a göre çok daha iyi performans sağlarsınız.
Attığın ilk VueJS linkinden alıntı:
Benim söylediğim şey:
Söylediğimi doğru çıkarır, bu bir.
Attığın son stackoverflow linkinden alıntı:
Senin söylediğin şey:
Diğer ban yemiş ( Sydres ile Menemen aynı kişi, kanıtlı adminlere yolladım bizi ilgilendirmez dediler mükemmel kurallarımız var ) aptalın söylediği şey:
Attığın link sizi haksız çıkarır, bu iki.
Verilerle gelmedikçe bana rastgele linkler sallayıp da konuşma ve boşa hakaret-vari cümleler sarfetme. Teşekkürler.
Attığın ilk VueJS linkinden alıntı:
Benim söylediğim şey:
Söylediğimi doğru çıkarır, bu bir.
Attığın son stackoverflow linkinden alıntı:
Senin söylediğin şey:
Diğer ban yemiş ( Sydres ile Menemen aynı kişi, kanıtlı adminlere yolladım bizi ilgilendirmez dediler mükemmel kurallarımız var ) söylediği şey:
Attığın link sizi haksız çıkarır, bu iki.
Verilerle gelmedikçe bana rastgele linkler sallayıp da konuşma ve boşa hakaret-vari cümleler sarfetme. Teşekkürler.
Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!