- Discord
- laot#2599
Selam arkadaşlar uzun zamandır konu açmıyorum veya forumda aktiflik göstermiyorum ancak bu aralar içimi dökmek için bir konu açmak istedim. Konuya şekilli şukullu tasarımlar uğraşmayacağım yorgunum özür diliyorum. Sorum şudur FiveM'de geliştirici ortamı niye böyle? 3-5 ayda bu işin her olayını çözmüş biri olarak söyleyebilirim ki, forum üzerinde kendine "Fivem Üzerinde Geliştiriciyim" diyen %95 gerçek söylemiyor. Orijinal fikirler, orijinal yazım diye bir şey kalmamış. (Bu demek değil ki benim her yaptığım iş orijinal ancak en azından kendi uğraşlarım sonucu bu sistemleri ortaya çıkarıyorum) Herkes diğerinden (bu ben olabilir veya başkası olabilir.) copy-paste yapıp fivemturk üzerinde TARAFIMCA YAPTIĞIM DÜNYANIN EN İYİSİ diye konu açıyor ve diğer kişiler de buna inanıyor ve o kişinin başarılı olduğunu düşünüyor. FiveM'deki Türk ortamı bitiktir arkadaşlar. FiveM üzerinde Türk olan %85 kısmın bir şey yaptığı yoktur. Sadece leak-inspired (oda bir nevi leaklerden karma) gibi şeyler paylaşıyorlar veya yapıyorlar. Sadece bu forum üzerinde paket satan %85 kısmın daha sunucu-istemci arası eşitlemeyi yapacak bilgisi onu bıraktım daha sunucu-istemci olarak dediğim şeyde ne kastettiğimi anlamayacak kadar az kod bilgisine sahip olduklarına inanıyorum. Çünkü paylaştıkları veya yaptıkları işler bunları gösteriyor. Bir kod paylaşılıyor o kodu evirip çevirip veya event başına fonksiyon başına SKRTDEV koyunca bir şey olmuyorsunuz. Bu aralar paylaşım yapmıyor veya teknik destek vermiyor olma sebebim aslında bu. FiveM'de Türk'lerin bir şeyi hakettiğini düşünmüyorum arkadaşlar. Ne kendine geliştirici diyen kişilerin nede çalıntı sunucuların. Bunların hepsi bana ait görüşlerdir istediğiniz şekilde eleştirebilirsiniz. İyi günler.