Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

EMS Rolümü Nasıl Geliştiririm?

ZacbemS

Üye
FT Kullanıcı
Merhabalar, 2 yıl önce yaklaşık 200-250 saat EMS rolü yapmıştım fakat 2 yıldır hiçbir şekilde rol girmiyorum. Ufak tefek şeyler biliyorum ancak ciddi manada paslanmışım. Bana atabileceğiniz İngilizce-Türkçe rehberler var mıdır? Biraz araştırdıdm fakat bulamadım. Önerileriniz neler?

DF
EMS rolünde komutlar çok önemlidir yakın zamanda haftanın belli günlerinde polis ve ems rolleri ile ilgili eğitimler vermeyi planlıyorum discordunuzu bırakırsanız sizinle yakın zamanda iletişime geçebilirim
Onun dışında ;
  • Schmieden dikişi
  • Cushing dikişi
  • Lembert dikişi
  • Reverdin dikişi
  • Yatay matres dikişi
    gibi sütür isimlerini öğrenip komutlarınıza yazabilirsiniz

Kaza geçiren hastalara öncelikle refleks kalemi ile gözlerini kontrol eder emotesi atıp ardından EMAR rolüne girip hemogram(tam kan sayımı) ve kalp krizine karşı crp testi yaptığınıza dair komutlar atabilirsiniz

Başlıca ağrı kesicileri ve ne durumlarda kullanıldığını öğrenmenizi tavsiye ederim ÖRN: Morfin, opioid, nsaid

Ameliyat sırasında bölgeyi tentürdiyot ile temizler gibi bir emote ile başlayıp ameliyat bölgesini kalem ile çizer ardından bistüri ile ufak bi kesik atar diye devam edebilirsiniz

Ameliyatlarda kullanılan başlıca malezmeler;
    Hemostatik Pens, VM penset, serklaj ipi, eğri penset, spikulum gibi gibi gider isterseniz internetten bakabilirsiniz ancak bunları kullanmak ve emote ile belirtmek rolünüze zevk katacaktır bu emoteler ile UTC 3 saat ameliyat yaptığımı ve insanların bu ameliyatı izlemekten çok zevk aldığını söyleyebilirim.

DF
EMS rolünde komutlar çok önemlidir yakın zamanda haftanın belli günlerinde polis ve ems rolleri ile ilgili eğitimler vermeyi planlıyorum discordunuzu bırakırsanız sizinle yakın zamanda iletişime geçebilirim
Onun dışında ;
  • Schmieden dikişi
  • Cushing dikişi
  • Lembert dikişi
  • Reverdin dikişi
  • Yatay matres dikişi
    gibi sütür isimlerini öğrenip komutlarınıza yazabilirsiniz

Kaza geçiren hastalara öncelikle refleks kalemi ile gözlerini kontrol eder emotesi atıp ardından EMAR rolüne girip hemogram(tam kan sayımı) ve kalp krizine karşı crp testi yaptığınıza dair komutlar atabilirsiniz

Başlıca ağrı kesicileri ve ne durumlarda kullanıldığını öğrenmenizi tavsiye ederim ÖRN: Morfin, opioid, nsaid

Ameliyat sırasında bölgeyi tentürdiyot ile temizler gibi bir emote ile başlayıp ameliyat bölgesini kalem ile çizer ardından bistüri ile ufak bi kesik atar diye devam edebilirsiniz

Ameliyatlarda kullanılan başlıca malezmeler;
    Hemostatik Pens, VM penset, serklaj ipi, eğri penset, spikulum gibi gibi gider isterseniz internetten bakabilirsiniz ancak bunları kullanmak ve emote ile belirtmek rolünüze zevk katacaktır bu emoteler ile UTC 3 saat ameliyat yaptığımı ve insanların bu ameliyatı izlemekten çok zevk aldığını söyleyebilirim.
Yaklaşık 2 saattir Youtube'da bir sürü acil videosu izledim en çok olabilecek şeyleri not aldım. Sizin attığınız birkaç şeyi de not aldım. Çok teşekkür ederim.

DF
Merhabalar, 2 yıl önce yaklaşık 200-250 saat EMS rolü yapmıştım fakat 2 yıldır hiçbir şekilde rol girmiyorum. Ufak tefek şeyler biliyorum ancak ciddi manada paslanmışım. Bana atabileceğiniz İngilizce-Türkçe rehberler var mıdır? Biraz araştırdıdm fakat bulamadım. Önerileriniz neler?
Selam

DF
istersen ufak çaplı eğitim veririm Echosal#1966

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!