Türkiye'de yaşayan insanların genetiğinde var aslında bu hiçbir şeyde altta kalmama iç güdüsü var herkeste
örneğin rolde birisi ona silah çektiğinde o aklında yer ediyor ve illaki intikamını alıyor
Rol yapmanın sistemle scriptle vs doğrudan etkili olduğunu düşünmüyorum tabi ki zevki arttırır ama insanlar rol için
scripte vs ihtiyaç duymaz.
NoPixel kliplerini videolarını çete savaşlarını izleyince cidden özeniyor insan çeteler motorda birbirine silah çekip laf atışıyorlar ve
sıkmadan uzaklaşıyorlar bizde ise "Sen bana nasıl salak dedin?" diyip adam öldürürlerse rolü silahtan,aim oyunundan kişisel zevklerden
ibaret görürlerse hiçbir zaman o rol kalitesine ulaşamayacağız.
Evet Tr'de çoğu sunucu p2w yönetim sistemine sahip ve silahı ne kadar 2 milyon gibi fiyatlara koysa da gunrp'yi engelleyemiyor.
Tr'de p2w sunucu açmadığınız zaman hard rp'ye yöneldiğiniz zaman rol bilmeyenleri öğrenmek istemeyenleri ya da rolü mafyacılık sananları
sunucunuzda barındırmadığınızda sunucunuz tutmuyor maalesef o yüzden herkesin alışması gerekiyor.Gönül ister ki oyuncu kitlesi rol kavramını anlasın ve sunucular da ona göre kendini tekrar gözden geçirsin ama maalesef bu oyuncu kitlesine böyle yönetimli sunucular olur onlara da bir şey diyemeyiz.