Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Rehber Disc-İnventoryhud'da parayı iteme çevirme [ÇÖZÜM]

blackkhawk

Üye
FT Kullanıcı
Arkadaşlar selam..

Bu forumda bir çok hatama ve sorunuma çözüm buldum. Bunun için öncelikle herkese çok teşekkür ederim. Şimdi sıra bende olduğunu düşünerek uzun süredir herkesin aradığı ama bir türlü yapamadığı, kimsenin de yardım etmediği bir kodu sizinle paylaşacağım. Uzun süredir üzerinde çalışıp sonunda sonuca ulaştığım ve sunucumda sorunsuz bir şekilde kullandığım koda ulaştım. Sizlerinde çok fazla aradığını ve buna ihtiyacı olduğunu gördüğüm için sizlerinde yaralanması adına paylaşıyorum. Merak etmeyin sıfır kod bilgisi olan birinin bile anlayacağı şekilde kurulumunu anlatacağım. Bazılarının yaptığı gibi karşısındaki herkesi yazılımcı zanneden veya bilmesi gerektiğini düşünen arkadaşlar gibi davranmayacağım. Uzatmadan konuya geçelim.

NOT: Lütfen yedek alıp o şekilde deneyin.

Öncelikle ;

es_extended dosyasının server/classes/player.lua kısmında;

Aşağıdaki kodu ;

Kod:
self.getMoney = function()
return self.player.get('money')
end

Aşağıdaki kodla değiştirin;

Kod:
local money = self.getInventoryItem('cash')
if self.player.get('money') ~= money.count then
self.player.set('money',money.count)
end
return money.count
end

Daha sonra yine aynı yerde olan aşağıdaki kodu ;

Kod:
self.addMoney = function(money)

money = ESX.Math.Round(money)

if money >= 0 then

self.player.addMoney(money)

else

print(('es_extended: %s attempted exploiting! (reason: player tried adding -1 cash balance)'):format(self.identifier))

end

end

self.removeMoney = function(money)

if money >= 0 then

self.player.removeMoney(money)

else

print(('es_extended: %s attempted exploiting! (reason: player tried removing -1 cash balance)'):format(self.identifier))

end

end

Kod:

if money >= 0 then

self.addInventoryItem("cash",money)

end

else

print(('es_extended: %s attempted exploiting! (reason: player tried adding -1 cash balance)'):format(self.identifier))

end

end

if money >= 0 then

self.removeInventoryItem("cash",money)

end

else

print(('es_extended: %s attempted exploiting! (reason: player tried removing -1 cash balance)'):format(self.identifier))

end

end

Ve son olarakta;

Ağırlıklı envanter ise;
Database'e cash adında bir item ekleyip limit kısmını yüksek bir sayı yaparsanız para item olarak eklenmiş olacak.
Kg.li envanter ise; Database'e cash adında bir item ekleyip weight kısmını 0 yada 1 paranın ne kadar yer kaplamasını istiyorsanız o kadar bir sayı yaparsanız para item olarak eklenmiş olacak.

NOT: Envanter sisteminize cash adında bir görsel eklemeyi ve envanterin resource klasöründen çektirmeyi unutmayın.

Tüm herkesin ulaşması, kullanması için yardımını esirgeyen, sadece bende olsun kimsede olmasın diye uğraşıpta şu kadar basit birşeyi söylemeyen, yardım etmeyenlere gelsin.

DF
Son düzenleme:
Evet parayı item haline getiriyor fakat para hiç eksilmiyor atmye sınırsız para atabiliyorum veya sınırsız marketten eşya alabiliyorum bu sorunun çözümünü biliyor musun?

DF
bende öyle bir problem yok hocam. f8 veya cmd de herhangi bir hata var mı

DF
uymaz hocam bendeki es_extended veya disc sizdeki sisteme sonra hepten bozarız.

DF
Hayır bir hata almıyorum sana önerim bence daha çok insana yardım etmek istiyorsan es_extended ve disc scriptlerini paylaşman, bizler için daha iyi olur
Scriptlerin icinide değiştirmen gerekiyor bro parayı item olarak çektirmelisin

DF
Arkadaşlar selam..

Bu forumda bir çok hatama ve sorunuma çözüm buldum. Bunun için öncelikle herkese çok teşekkür ederim. Şimdi sıra bende olduğunu düşünerek uzun süredir herkesin aradığı ama bir türlü yapamadığı, kimsenin de yardım etmediği bir kodu sizinle paylaşacağım. Uzun süredir üzerinde çalışıp sonunda sonuca ulaştığım ve sunucumda sorunsuz bir şekilde kullandığım koda ulaştım. Sizlerinde çok fazla aradığını ve buna ihtiyacı olduğunu gördüğüm için sizlerinde yaralanması adına paylaşıyorum. Merak etmeyin sıfır kod bilgisi olan birinin bile anlayacağı şekilde kurulumunu anlatacağım. Bazılarının yaptığı gibi karşısındaki herkesi yazılımcı zanneden veya bilmesi gerektiğini düşünen arkadaşlar gibi davranmayacağım. Uzatmadan konuya geçelim.

NOT: Lütfen yedek alıp o şekilde deneyin.

Öncelikle ;

es_extended dosyasının server/classes/player.lua kısmında;

Aşağıdaki kodu ;

Kod:
return self.player.get('money')
end

Kod:
end
return money.count
end

Daha sonra yine aynı yerde olan aşağıdaki kodu ;

Kod:

if money >= 0 then

self.player.addMoney(money)

else

end

end

if money >= 0 then

self.player.removeMoney(money)

else

end

end

Kod:

if money >= 0 then

self.addInventoryItem("cash",money)

end

else

end

end

if money >= 0 then

self.removeInventoryItem("cash",money)

end

else

end

end

Ve son olarakta;

Ağırlıklı envanter ise;
Database'e cash adında bir item ekleyip limit kısmını yüksek bir sayı yaparsanız para item olarak eklenmiş olacak.
Kg.li envanter ise; Database'e cash adında bir item ekleyip weight kısmını 0 yada 1 paranın ne kadar yer kaplamasını istiyorsanız o kadar bir sayı yaparsanız para item olarak eklenmiş olacak.

NOT: Envanter sisteminize cash adında bir görsel eklemeyi ve envanterin resource klasöründen çektirmeyi unutmayın.

Tüm herkesin ulaşması, kullanması için yardımını esirgeyen, sadece bende olsun kimsede olmasın diye uğraşıpta şu kadar basit birşeyi söylemeyen, yardım etmeyenlere gelsin.
Merhabalar şimdi
market scriptinde vb. parayı item oalrak mı çektirmemiz gerekiyor ? yoksa direk bu kodları değiştirsek herşey yerli yerinde olur mu ?

DF
market sistemine bağlı olarak direk çalışır kardeşim. sıkıntı olmaz. yedekle işlem yapmadan dosyalarını. eğer item olarak çekmezse çekmeyenleri tek tek bulup editlemen lazım extendeda göre

DF
Gir çık yapınca para envanterde gözükmüyor ??

DF
market sistemine bağlı olarak direk çalışır kardeşim. sıkıntı olmaz. yedekle işlem yapmadan dosyalarını. eğer item olarak çekmezse çekmeyenleri tek tek bulup editlemen lazım extendeda göre
discord adresinizi öğrene bilirmiyim sormam gereken sorular var çünkü

DF
53457

Yazanlari uygulayinca bu hatayi aliyorum. Yardim edebilecek varmi?

DF
Dostum dediğin kodları es extended a ekledim lakin kbeyuo gibi bende hata aldım?

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!