Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
es_extended/server/classes/player.lua burada parayla ilgili bir kaç fonksiyon var. Bazıları sadece son sürümse değiştirilmesi gerekenler. es_extended sürümüne göre şu alttakileri düzenlemen gerekiyor.
eğer eski sürümse yani alttaki fotoğraftaki gibi para ayrı bir sütündaysa onda sadece ilk 3 fonksiyonu değiştirmelisin.
Eğer money, bank diye sütünlar yok ise sadece accounts diye bir sütün var ise o zaman hepsini değiştirmelisin.
Değişiklik yapılması gereken fonksiyonlar.
1- self.getMoney
2 - self.addMoney
3 - self.removeMoney
4 - self.addAccountMoney
5 - self.removeAccountMoney
6 - self.getAccount Bunda değişiklik olmak zorunda mı emin değilim.
üzerinde benim yaptığım değişiklikler eğer sürümünüz eski ise aynısını yapmayın eski sürümü göre alttakini anlattım
databasede item oluşturmayı unutmayınız
Değiştirme mantığı şu ilk önce items tablosuna cash diye bir item oluşturuyorsun sonra o itemin değerini bu fonksiyonlarda get ederek alıyorsun. local cash = self.getInventoryItem('cash')sonra o itemde bir değişiklip olup olmadığını kontrol ediyorsun.
değişikliği kontrol etmek için ikinci değerimiz getmoney için return edilen değer olacak örnek
Kod:
self.getMoney = function()
return self.player.get('money')--burası sürüme göre değişiklik gösterebilir
end
şimdi değişiklik var mı diye kontrol ediyoruz eğer var ise parayı itemin miktarına eşitlemek için set edelim.tabi ki buda sürüme göre değişir
Kod:
self.getMoney = function()
local cash = self.getInventoryItem('cash')
if self.player.get('money') ~= cash.count then
self.player.setMoney(cash.count)
end
return self.player.get('money')
end
@karpuz, forumda paylaştığınız disc-inventoryhud'u kullanıyorum. Envanterime giveitem ile nakit parayı item olarak alabiliyorum, bankadan parayı çekebiliyorum ya da cash item ile harcama yapabiliyorum. Bu duruma kadar bir sorunum yok fakat yeni karakter yapılınca başlangıçta kişiye para gelmiyor. Sadece belirlediğim banka parası geliyor o kadar. Bu durumu nasıl çözebiliriz?
@karpuz, forumda paylaştığınız disc-inventoryhud'u kullanıyorum. Envanterime giveitem ile nakit parayı item olarak alabiliyorum, bankadan parayı çekebiliyorum ya da cash item ile harcama yapabiliyorum. Bu duruma kadar bir sorunum yok fakat yeni karakter yapılınca başlangıçta kişiye para gelmiyor. Sadece belirlediğim banka parası geliyor o kadar. Bu durumu nasıl çözebiliriz?