Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

2084 RP - +300 Ev Soygunu - Gelişmiş İllegal Sistemi - Güncel Optimize Scriptler - İlgili Yönetim

  • Konbuyu başlatan 2084
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 276
  • Görüntüleme 25K

2084

Üye
FT Kullanıcı
Katılım
4 yıl 2 ay 13 gün
Mesajlar
255
Yeni Güncellemeler Eklendi! Konu sürekli güncelleniyor konuyu takipte kalınız.

27023 Discord Link: |

2084 nedir?
2084 ütopik bir şehirdir her ülkeden insanlar bulunabilir ama geldiği ülkeye göre rolünü yapması gerekmektedir. Örneğin Ahmet adında biri grove street çetesine katılıp selâmun aleyküm deyip olaylara girmesi saçma olur. O yüzden oluşturacağınız karakter ve karakter gelişimlerinizi buna göre yapmak zorundasınız. Amacımız size güzel bir rol ortamı sağlamak başlattığımız proje tamamen bunun üstüne.

Kâr amacı gütmeyen bir sunucuyuz. Diğer sunucular gibi 2. aydan sonra silah satışı, mekan satışı yapıp maddi olarak gelir elde etme derdinde değiliz. Sunucuya kullanılmayan boş scriptler ile doldurup FPS kaybı yaşamanızı istemiyoruz. Bu yüzden güncel stabil şekilde çalışan scriptleri düzenleyip sunucuya entegre ediyoruz.

Yeni Motel Sistemi;
- Eski motelin taşındığı yeni yerin üst kısmına çeşitli proplar eklendi.
- Eski motelin bulunduğu bölgeye kapısından girebileceğiniz, role uygun şekilde motel odaları eklenmiştir.
- Toplam 14 adet kiralanabilecek motel odası bulunmaktadır.

17805
- Buradan motel odası kiralamak için motel girişindeki yeşil dolar işareti bulunan yerden istediğiniz odanın anahtarını almanız yeterlidir.
- Motel anahtarının fiyatı 1500$ dır. Anahtarı satın aldığınız anda odayı kiralamış olursunuz ve kiraladığınız odayı başkası kiralayamaz, anahtarların satıldığı yerden sizin motel odanızın anahtarı otomatik olarak silinir.
- Moteli kiraladığınız andan itibaren anlık ödediğiniz 1500$ ücrete ek olarak her gün günün belli bir saatinde banka hesabınızdan otomatik olarak 1500$ çekilecektir. Bu otomatik ödemeyi yapmamak için motel kiralama noktasının hemen yakınındaki bölgeden Anahtarı Teslim Et diyerek kiranızı iptal edebilirsiniz.
- Motel odası içerisindeki envanteri sadece o motel odasının anahtarına sahip kişi açabilir fakat kıyafet dolabına herkes erişebilir.
- Motel odasının envanterine erişmek için o moteli kiralayan kişi olmanız gibi bir şart yoktur. Anahtara sahip olan herkes o motel anahtarına erişebilir. Yani anahtarınızı çaldırmamaya dikkat edin.


Kırmızı motel tekrar düzenlendi. Mantık hataları giderildi;
- Motel odası kiraladığınızda ve her odaya girişinizde (anahtar sahibi dahil) anlık tarih bilgileri datada kayıt olur. En son odaya girişiniz üzerinden 3 gün geçmesi durumunda otomatik olarak kiranız iptal edilir ve oda boşa çıkarılır.
- Bankanızda motel kirasını (1500$) ödeyecek kadar paranız olmaması durumunda otomatik olarak kiranız iptal edilir.
- Artık /motelanahtar ve /motelanahtaral komutlarıyla kiraladığınız motel odasının yedek anahtarını başka bir oyuncuya verebilir veya verdiğiniz anahtarı geri alabilirsiniz.
Not: Artık anahtar eşyasını sadece o odanın kiracısı ve yedek anahtar sahibi kullanabilir. Bu anahtar çalınması durumunda çalan kişi anahtarı kullandığında otomatik olarak anahtar kendi kendini imha eder Bu sebeple lütfen motel oda anahtarını çalma rollerine girmeyiniz.
- Kiranız iptal edildiğinde üzerinizde o odanın anahtarı durmaya devam eder fakat bu anahtar eşyasını kullandığınızda yukarıda bahsettiğim gibi anahtarın ait olduğu motel odası sizin adınıza kiralık değilse anahtar üzerinizden silinir kapıyı açamazsınız.
- Odalara koyduğunuz eşyalar oda üzerine kayıt olduğu için kiranızın iptal olması durumunda yeni kiracı oradaki eşyaları görebilir ve alabilir. Bu sebeple odada eşyalarınız bulunuyorsa bankanızdaki paranızın 1500 den fazla olmasına ve 3 günden fazla zaman geçmeden odanıza giriş yapmanızı tavsiye ederim.
- Ölüp E çektiğinizde motel anahtarınız üzerinizde bulunsa dahi silinmez.
Not: Bu motelde bulunan odalara koyacağınız eşyalar sizin adınıza değil koyduğunuz motel odasına kayıt edilir. Yani o motel odasının envanterine koyduğunuz eşyaları orada bırakmanız durumunda bir sonraki kiracı veya anahtarınızı alan başka biri görebilecek ve odadaki eşyaları alabilecektir. Bu konuda lütfen dikkatli olunuz! Bu sebeple lütfen motel oda anahtarını çalma rollerine girmeyiniz.
- Kiranız iptal edildiğinde üzerinizde o odanın anahtarı durmaya devam eder fakat bu anahtar eşyasını kullandığınızda yukarıda bahsettiğim gibi anahtarın ait olduğu motel odası sizin adınıza kiralık değilse anahtar üzerinizden silinir kapıyı açamazsınız.


Sarı Motel yeri değişti;

27024

Telefon Scripti Güncellendi;
- Artık sunucuya giriş yapar yapmaz twitter/sarı sayfalarda otomatik olarak hesap oluşturmuş ve giriş yapmış olacaksınız, istersiz twitter kullanıcı adınızı değiştirebileceksiniz. Ayrıca twitter ve sarı sayfalarda yaptığınız paylaşımlardan istediğinizi herhangi bir komut olmadan uygulama içerisinden silebileceksiniz. (Paylaşımlarınız log kayıtlarında ve #?twitter odasında kalmaya devam edecektir. O yüzden lütfen yaptığınız paylaşımlarda dikkatli olmaya devam ediniz.)
- Twitter ve sarı sayfalardan resim üzerinde yazı da paylaşabileceksiniz.
- Sipariş teslimatları yapacağınız Sepet84 uygulaması eklenmiştir.
- Vale uygulaması eklenmiştir. (500$) (Bazı araçlar için vale şuan için gelmeyebiliyor, ilerleyen zamanlarda fixlenecektir.)
- Telefonda bulunan Youtube uygulamasından açtığınız videoların sesleri de aynı şekilde etrafınızdakiler tarafından duyulabilecektir.
- Crypto market uygulamasında bulunan Crypto para birimlerinin değerleri OOC deki gerçek karşılığını anlık olarak çekmektedir. Burayı takip ederek oyun içi kar veya zarar elde edebileceksiniz.
- Haberler uygulaması, haberci mesleğindeki oyuncular tarafından yönetilecektir.

- İnstagram uygulaması şimdilik yok fakat ilerleyen zamanlarda güncelleme ile tekrar getirilecektir.
27026 27025 27027 27083

- Artık Vale uygulamasında araç çağırdığınızda karakterinizin baktığı yöne ve 2 metre ötesine aracınızı spawnlar. Kapalı alanlarda kullanımı yasaktır.

37613
- Teknoloji mağazalarına yeşil, mavi ve beyaz olmak üzere 3 farklı renkte telefon eşyası eklenmiştir. Sadece seçtiğiniz renk telefon envanterinizde bulunurken telefonu açmanız durumunda elinizdeki telefonun rengi de seçtiğiniz renk olacaktır.
27028

F3 Menü Hakkında Bilgi;
- /sapka vb. kıyafet komutları kaldırıldı hepsi F3 menü içerisine dahil edildi.
- /sim komutu da aynı şekilde F3 e dahil edildi.
- Menüye kendinize ait olmayan araçlar için kaydet ve kilitle seçenekleri eklendi. Sahibi olan araçlar kaydedilemeyecektir.
- F9 taşıma menüsü ve /tasi komutu kaldırıldı, kucaklama ve sırtlama menüye eklendi.
- Tüm meslek F6 menüleri F3 menüye taşındı. (Bu menüleri sadece o meslekteki kişiler görebilecek. Offduty de menüleri göremeyeceksiniz.)

- Ev satın alma mesajı gönderme F3 menüye eklendi.
17804
- Sahip olduğunuz ve anlık olarak dışarıda bulunan araçlarınızın konumunu öğrenebileceğiniz "Araç GPS" seçeneği F3 "Araç" menüsüne eklenmiştir.
27043

- Sadece araç yakınında aktifleşen Bagaja Bin seçeneği eklendi.
27082

Çanta Hakkında Bilgi;
- Çanta eşyası ve kişiye özel çanta envanteri eklendi. Ek olarak çantayı giydiğinizde F3 menünüzde "Çanta Renkleri" seçeneği eklenecektir. Buradan istediğiniz rengi seçebileceksiniz.
- Çanta konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta: Çanta eşyası envanterinizden herhangi bir şekilde silindiği an çanta envanteriniz sıfırlanır. Bu şekilde ayarlamamızın sebebi olası yaşanabilecek bug abuse durumlarını engellemektir.
- Kişiyi soymak için ellerini kaldırmış haldeyken G bastığınızda üzerini arıyordunuz, buna ek olarak aynı şekilde elleri havadayken H tuşuna basarsanız kişinin üzerinde çanta eşyası bulunması durumunda (giyiyor olması şart değil) kişinin çanta envanterine erişebileceksiniz.
- Eğer sizi soyan kişi (G) üzerinizdeki çantayı alırsa çanta envanterinizin sıfırlanacağını unutmayınız. Bu sebeple karşınızdaki kişiyi soyuyorsanız ve çantasına bakmak istiyorsanız bunu H tuşu ile yapın. Sadece rol olarak gerçekten çantayı boşaltmak istiyorsanız kişinin üzerindeki çanta eşyasını alın.

- Çanta taşıma kapasitesi 10 slot ve 10kg dır.
17803

27029

Yeni envanter sistemi;

27136
- Envanterde ağırlık sistemine geçiş yapılmıştır.
- "Envanter Yenile" sistemi geliştirildi. Artık eşyalarınız arkaplanda eksiye düşmeyecek, eksiye düşürecek işlem tespit edildiğinde işlem gerçekleştirilmeyip envanteriniz otomatik olarak senkronize edilecektir.
- Envanter sistemiyle alakalı şimdiye kadar tespit edilen buglar düzeltildi.

- Envanterdeki eşyaları kullanma için Shift + Sol Tık kısayolu eklendi.

- Artık Envanter açtığınızda karakteriniz animasyona girecektir.
37614


Ev Satış Hakkında Bilgi;
- Haritada istediğiniz yerden F3 menüde bulunan Ev Satın Al seçeneği ile ev satın alabileceksiniz.
27031
- Herhangi bir yerden ev alabilmeniz için banka hesabınızda en az 250k para bulunmak zorundadır.

- Oyun içi ev satın alma mesajını attığınızda satın almak istediğiniz kordinat bilgileri ve telefon numaranız bize otomatik olarak iletilecektir. Satın almak istediğiniz konum incelendikten sonra sizlerle ev konusunda IC olarak rol ile iletişime geçilecektir. Sonrasında anlaşmanız durumunda sizin belirlediğiniz konumdaki evi satın alabileceksiniz.
- Ev sahipleri "/yedekanahtar ID" komutu ile başka bir oyuncuya evlerinin anahtarını verebilirler.
- Aynı şekilde ev sahibi "/yedekanahtaral" komutuyla vermiş olduğu yedek anahtarını geri alabilir. Not: Sadece 1 kişiye yedek anahtar verebilirsiniz.

- Satın aldığınız evin iç mapi, sizin satın seçtiğiniz evin dış görüntüsüne göre bizler tarafından belirlenecektir.
27032 27034
27035

- Evin içini haritada bulunan Ikea mağazasından alacağınız dekoratif eşyalar ile kendi isteğinize göre dekore edebileceksiniz.
27037 34113
- Aşağıdaki haritada bazı bölgelerdeki evlerin minimum ve maksimum fiyat aralığı belirlenmiştir. Bu belirlenen bölgelerden ev almak istemeniz durumunda belirtilen min ve max değer aralığı üzerinden fiyatlandırma yapılacaktır.

27030
- Bu bölgelerin dışında seçeceğiniz evler için ücretlendirme herhangi bir aralık gözetmeksizin seçtiğiniz eve göre bizler tarafından belirlenecektir.

Market Satışları Hakkında Bilgi;

- Herhangi bir market satın alındığında içindeki tüm stoklar ve kasasındaki para sıfır halde teslim alırsınız.
- Her saat sahipleri olan marketlerin kasalarına ayrı ayrı belirlenmiş saatlik otomatik maaşlar yatırılır.
- Market sahiplerinin eşya sipariş kısmında hazır ürünleri tek tek alabilmesi eklendi ve patron menüsü anlaşılırlığı arttırmak adına renklendirildi.
27038 27040

Not: Şimdilik markette biriken kasadaki para için soygun aktif değildir. Marketler satılmaya başlandıktan sonra bu soygun seçeneği eklenecek ve duyurulacaktır. Market soygunları şuan için tamamen eskisiyle aynıdır.


Yeni Balık Tutma Hakkında;
- Haritada yeri belirli olan balık tutma bölgesinde olta ve küçük balık yemi ile Küçük Balık tutabileceksiniz.
- Bu tuttuğunuz balıkları normal balıkları sattığınız yerde satabileceksiniz. Bu satıştan elde ettiğiniz gelirler hobi meslek kotanıza dahil edilecektir.
- Toplam 200 küçük balık ile o günkü hobi meslek kotanızı doldurabileceksiniz.
27042

Whitelist meslekler;
LSPD ile İlgili Güncellemeler;
- Polis tableti güncellendi.
27047 27046
27048

- Polis F3 menü güncellendi
27052 27053 27054

- Polis F3 menülerine OOC süre ile "Araç Bağla" seçeneği eklendi.
- Bağlanan araçlar polis memuru tarafından belirlenen süre boyunca garajdan çıkarılamayacaktır. Bağlanan aracı garajdan çıkarmaya çalıştığınızda aşağıdaki resimdeki gibi hata mesajıyla karşılaşacaksınız.

27103
- Mesajda belirtilen tarihten sonra aracınızı sorunsuz tekrar çıkarabilirsiniz.
- Bağlanan araç hakkında bilgiler anlık olarak #?bağlanmış-araçlar odasına düşecektir. Bu odadan aracınızın bağlanıp bağlanmadığını veya bağlandıysa, işlemin ne sebeple ve hangi memur tarafından yapıldığı bilgilerini alabilirsiniz.

27104
- Herhangi bir ödenmemiş faturanız (miktar gözetmeksizin) bulunması durumunda, bağlanan aracınızı belirlenen ceza bitiş tarihi geçse bile garajınızdan çıkaramayacaksınız.
Not: Bağlanmayan araçlarınızı ödenmemiş faturanız bulunsa bile çıkarabilirsiniz. Bu durum sadece bağlanan araçlar için geçerlidir.
- Arabalar güncellendi.
27055

27059
- Polis motoru ve Jetski eklendi
27056 27057
- İple sarkmalarda eklediğimiz helikopterde sorun yaşandığı için polmav SWAT helikopteri olarak aramıza döndü.
27058
- GPS sistemi güncellendi
27061

- Polisler için sağ yukarıda genel bilgilerini gösterecek şekilde Bodycam HUD'u eklendi.
34114
-Şerif departmanı araçları güncellendi

27062

- Yeni Sand Shores ve Paleto Bay şerif departmanı interiorları eklendi.
27063 27064

- Polisler için Livery ve Tint komutları eklendi.
- /livery 1-8 /tint 1-8 Polis kıyafetleri düzeltildi.

- Polislere yeni araçlar getirildi;
37615
37616


EMS;
- F3 menü güncellendi. Yeni fatura sistemine geçildi.
27065 27066

- Hastane içerisindeki kapılara " ambulance , police , offpolice " permlerinin açabileceği kilitler eklendi.

- EMS ekipleri Paletobay bölgesindeki sheriff departmanından EMS helikopteri çıkartabilecekler
- Hastane içine EMS market eklendi. Markette kek ve meyve suyu satılmakta.

- Pillbox Hill hastanesi interioru güncellendi.
27067 27068
- Sandy Shores ve Paleto Bay hastanelerine yeni interiorlar eklendi.
27109 27110

- EMS araçları güncellendi.
27071 27072
- Ambulans helikopterine kamera eklendi.
- Helikopteri kaldırdıktan sonra E basarak kamerayı açabilirsiniz.
- Sağ tık ile görüş modunu değiştirebilirsiniz. (Gece görüşü, ısı görüşü)
- G ile kameranın baktığı yöne ışık tutabilirsiniz.
- Bir araca bakarken Boşluk tuşu ile kamerayı o araca kilitleyebilirsiniz.

- Mouse tekerleği ile kameranın zoom ayarlarını yapabilirsiniz.

Mekanik;
- F3 menü güncellendi.

27073 27074

- Sadece illegal mekaniklerden temin edebileceğiniz ve rolünüze göre anlık kullanabileceğiniz Araç Kaplamaları ve Boş Araç Plakası eşyaları aktif edildi.

27075

- Not: Araç kaplamalarından istediğiniz rengi kullandığınızda mekanikte birincil rengi değiştirmiş gibi aracın rengini otomatik olarak seçtiğiniz renge değiştirir. Boş araç plakasını kullandığınızda ise araç plakanızı siler ve polislerin bu aracı sorgulaması durumunda araç sahipsiz görünecektir.

27076 27077

Önemli Not: Araç plakanızı sildiğinizde aracın bagajını veya torpidosunu kullanmazsınız. Ayrıca araç plakanızı sildiğinizde eski plakanızı geri takamazsınız. Plakasız araçtan kurtulduktan sonra aracınızın orijinal halini garajınızdan tekrar çıkarabilirsiniz. Çeşitli gerçekleşebilecek bug abuse durumlarını engellemek için bu şekilde ayarlamak durumundayım. Eğer plakanız duruyorsa aracınıza yaptığınız kaplamayı "Spatula" aracılığı ile kaldırabilir, aracınızı orijinal rengine döndürebilirsiniz.

- İllegal mekaniğe eklenen kaplama ve boş plaka isteğe göre eşya olarak elden satın alınabilir. (Spatula hariç, spatula eşyasını sadece mekanik kullanabilir). Bu eşyaları istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

- Mekanik tamir animasyonu geliştirildi.
- Mekaniklere araç çıkarma noktaları eklendi.
- Mekaniklerin araç çekme ve flatbed işlemlerine animasyon eklendi.

- Mekaniğin araç tamir ederken bazen aracın altında krikonun kalması sorunu üzerine düzenleme yapıldı.


Sosyal RP odaklı ymapler;
- Mekanların üstüne haritada gözükecek şekilde blipler eklendi.
- Yeni mekan Split Sides eklendi.
27086 27087

- Gölbar eklendi.
27088


- Orta kasabaya Yellow Jack interioru eklendi.
27090 27089

- Bahamas interioru eklendi.
27091 27092

- İşletme/kurum işleyişini biraz daha aydınlatabilmek amacıyla yeni ymap eklendi.
27093 27094


- Bean Machine için interior ve Kahve itemi eklendi. Bean Machine içerisinde belirli itemlerin satışı yapılmaktadır.
27095
- Yeni Taco mekanı aktif edildi.
27099 27098

Çöp Kutuları Hakkında Bilgi;

- Çöplüklerle etkileşim F3 menüye taşındı, sadece çün yanındayken seçenek aktif olacak. (Bu şekilde çöp scriptinde çok ciddi optimizasyon sağlandı. Çöplüğün yanındayken 6.0 lara çıkan cpu kullanımı tüm durumlar için 0.01 e sabitlendi)
27084
- Çöp kutusu için ayrı, çöp konteyneri için ayrı icon aktif olacak ve çöplük envanteri isimleri değiştirildi.
27102
- Tüm çöp kovası probları etkileşime açıldı. Artık haritadaki tüm çöp kutularını kullanabilirsiniz.
27100 27101

İllegal sistem hakkında;

Teslimat Scripti;

5.000$ karşılığında haritada işaretlenen bölgelere size verilmiş araç ile gitmeniz gerekmektedir.
Gerçekleştirdiğiniz teslimatlarda belli oranda size şu itemler verilecektir;
Rolex saat
Kaçak sigara
Boş plaka
Araç kaplama
Nakit para verecektir.


Araç parçalama scriptine ek olarak itemlar eklenmiştir;
Belirli Oranda
Rolex saat
Gold bar


Ev soygunlarına ek olarak itemler eklenmiştir;
Belirli Oranda
Goldbar çıkma olasılığı.
Rolex saat şansınıza bağlı olarak her aradığınız bölgede çıkma ihtimali vardır.


Market soygunlarına ek olarak;
Çıkan nakit para 25.000$'a düşürülmüştür.
Belli oranda 1-2 adet arası gold bar çıkma ihtimali eklenmiştir.


Rolex satış scripti eklenmiştir;
Bölgeye gidip 100$ karşılığında teslimat için yerleri öğrenebilirsiniz.
Southside bölgelerinde haritanıza işaretlenen bölgelere gidip alıcılara rolex saatlerinizi $100'a satabilirsiniz.
Telefondan satış yaptığınız rolex saat satışları kaldırılmıştır.


Haritanın bazı bölgelerine 3 adet NPC eklenmiştir. Bu NPC'leri arayıp bulmanız gerekmektedir;
20 mücevher karşılığında 1 Goldbar alabilirsiniz.
100 rolex saat karşılığında 1 Goldbar alabilirsiniz.
1 Goldbarı 20.000$ karşılığında alabilirsiniz.
1 adet pistol silahı 1 Goldbar karşılığında alabilirsiniz.


Küçük Banka soygununa ek olarak;
İşaretli para ve Goldbar çıkma ihtimali eklenmiştir.

Büyük Banka;
İşaretli para ve Goldbar çıkma ihtimali eklenmiştir.

Spatula İtemi hırdavatçıya eklenmiştir kaplama eşyasını kullandıktan sonra aracınızı garajınıza sokmalısınız aksi takdirde rengi o şekilde kalır spatula sayesinde kaplamayı sökebilirsiniz.


- İllegal eşya satış scripti güncellendi.
- Araç parçalamadan ve ev soygunundan belli bir oranla "Kaliteli Maymuncuk" çıkacak Market soygunu için "Kaliteli Maymuncuk" eşyasına sahip olmanız gerekmektedir
- Market soygunundan belli bir oranla "Elmas Uçlu Matkap" çıkacak Kuyumcu soygunu için "Elmas Uçlu Matkap" eşyasına sahip olmanız gerekmektedir.
- Banka araç soygunundan belli bir oranla araçtan "Güvenlik Kartı" (Mavi) veya "Güvenlik Kartı" (Kırmızı) çıkacak.
- Küçük banka için "Güvenlik Kartı (Mavi)" eşyasına sahip olmanız gerekmektedir Büyük banka için "Güvenlik Kartı (Kırmızı)" eşyasına sahip olmanız gerekmektedir.

- Artık polise ihbar olarak karakterinizin o anki eşkal fotoğrafı da iletilecektir. Bu sebeple maske kullanmanızı öneririz. Ek olarak polise ihbar gittiğini gecikmeli olarak farkedeceksiniz.

27105
27106


NPC satış scripti eklenmiştir, fakat bu scriptin işleyişi biraz farklı olacaktır;
- Artık NPC lere gidip E basarak satış yapmayacaksınız. Whatsapp uygulaması içerisinde "genelsatis" kanalına katılarak orada içerisinde herhangi bir * simgesi içeren mesaj attığınızda otomatik olarak satış için random bir NPC yi yanınıza çağıracaksınız. Örnek mesaj: "çeşitli ürünler satılır*"
- Yanınıza çağırdığınız NPC sizden üzerinizdeki satılabilir eşyalardan birini belli bir miktar satın alacak veya reddedecektir.
- Satılan eşyalar, satış fiyatları, NPC nin reddetme ve polisi arama ihtimallerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Hepsi eski NPC satış sistemiyle aynıdır.
Not: Şehirden belli bir mesafeden daha uzakta satış yapamazsınız.



Karakter seçme ekranı değişti;

34078


*Haritada gizli şekilde bulunan 300'den fazla soyulabilen ev
*Evlerden çıkan malzemeleri yerli vatandaşlara satabiliyorsunuz
*Market, kuyumcu, küçük banka, merkez banka soygunları ve banka aracı soygunları
*Silahınız ile yerli vatandaşları soyabiliyorsunuz
*Kasiyer soygunları
*Tohum ile uyuşturucu yetiştirme
*Craft sistemiyle yapılan uyuşturucu türü
*Sorunsuz araç parçalama
*Yerli vatandaşlara uyuşturucu satabiliyorsunuz
*İllegali yöneten admin kadro size rollü bir şekilde uyuşturucu maddelerini temin ediyor
*Bazı illegal maddelerin yapımı formül üzerine kurulmuştur yerini bulsanız bile formülü bilmeden elde edemiyorsunuz.

*Haritada gizli bulunan NPC bulup dark chat üzerinden illegali yöneten adminler ile iletişime geçip silah temin edebilirsiniz ama sizden zor şeyler isteye bilirler :)

-
Sunucumuzda artık istediğiniz herhangi bir eve, VIP araçlara, Tequilala ve Göl Bar gibi mekanlara,
renkli farlara, kendi tercihinize göre telefon numarası ve araç plakasına sahip olabilirsiniz;
- Amacımız para kazanmak değil, sunucumuzun sürekliliğini sağlamaktır.
- Yapılan destekler dahilinde hiçbir oyuncuya ayrıcalık tanınmayacak, discorddan herhangi bir perm verilmeyecek, oyun içi herhangi bir ayrımcılık yapılmayacak, herhangi bir uyarı veya uzaklaştırma durumunda ayrımcılık yapılmayacak. Yaptığınız bağışlar ile satın alınan ürünler satılamaz veya devir edilemezdir. Yapılan bağışlarla sunucunun aylık kirası, sunucuya ddos koruması, ücretli scriptler, daha performanslı bir makine tarzı iyileştirmelere gidilecektir.


VIP Araçlar;
34087 34088
34089 34090
34083 34084
34085 34086
34101 34102
34092 34093
34079 34080
34094 34095
34082 34096
34097 34098
34099 34100
34103 34104
34105 34106
34107 34108
34109 34110
34111 34112

Renkli far;
Oyun içerisinde istediğiniz bir araca renkli far ekleyebiliyoruz. Renk seçenekleri alt taraftaki resimlerde bulunuyor.
Not : Sadece 1 araç için bunu yapabilirsiniz. (Eğer görüntü paketi kullanıyorsanız renkli farlar sizin paketinizle uyumlu olmadığı için çalışmayacaktır)
27129 27130



Özel telefon numarası ve plaka:
Bir karakterinize özel bir telefon numarası ve bir aracınıza özel plaka alabilirsiniz. Özel telefon numarası 7 haneli olmak zorundadır ve 530 ile 559 arasında bir sayı ile başlamak zorundadır. Örn: 533 12 34 Özel plaka 3 harf ve 3 rakamdan oluşmak zorundadır. Örn: ABC 123

Mekanlar:
Mekanlar tamamen gerçek para ile satışa sunulmuştur. Mekan sahibi esnaf veya patron rolüne girecektir. Mekan sahipleri normal meslek yapamazlar, mekanlarından gelir sağlayacaklar. Mekan sahipleri hobi meslekleri yapabilirler. Satın alınan bir mekan başka bir oyuncuya satılamaz veya devir edilemez.

Silah Skinleri;
Satın alınan skin sadece 1 silah içindir ve kalıcıdır. (Yani o karakterinize aldığınız Pistol skini tüm Pistol'lerinizde gözükür. Silahınızı verdiğinizde veya kaybettiğinizde satın aldığınız skin gitmez) - Oyunda bulunan istediğiniz silaha skin alabilirsiniz - 7 adet silah skini mevcuttur.

Silah Skini Renk 1 : Yeşil
35152 35153


Silah Skini Renk 2 : Altın
35156 35157

Silah Skini Renk 3 : Pembe
35158 35159

Silah Skini Renk 4 : Kahverengi
35160 35161

Silah Skini Renk 5 : Mavi
35162 35163

Silah Skini Renk 6 : Turuncu
35164 35165

Silah Skini Renk 7 : Platinum
35166
35167



Son güncellemeler;
- Mesaj geldiğinde sağ yukarda çıkan bildirimi aktif rolde görmediğiniz takdirde telefona bakmadan mesaj bildirimlerinizi görebilmeniz için ''/mesajbildirim'' komutu eklenmiştir. Komut aktif hale geldiğinde sol altta stres barının yan tarafında güncel olarak mesaj bildirimlerinizi takip edebilirsiniz.
27107
- Kıyafetçide kaydettiğiniz kıyafetlerin sayısı belli bir sayıyı geçince giyememe ve karışma sorunundan dolayı kayıtlı kıyafet sayısına sınır getirildi. En fazla 16 kıyafet dolabınıza kaydedebilirsiniz. Şuan dolabınızda 16dan fazla kayıtlı kıyafetiniz varsa herhangi bir değişiklik olmayacaktır ancak yeni kıyafet ekleyemeceksiniz.
27108
- Artık F3 > "Sim Kartlarım" menüsünden numara değiştiğinizde telefonunuzun ayarlar bölümünde yazan telefon numaranız da güncel kullandığınız numarayla değiştirilecektir. F3 > "Etkileşim Menüsü" veya /etkilesim ile erişebileceğiniz animasyonlar menüsüne yürüyüş stilleri eklenmiştir.


- Artık tüm çöplüklerden belli şanslarda eşyalar çıkabilecektir. - "/sontweetsil" komutu ile son attığınız twitter mesajını silebilirsiniz. Attığınız her tweet loglara düşmekte ve siz tweetinizi silseniz dahi loglarımızda kalmaya devam etmektedir.
- Torpidodan eşya alıp koyduğunuzda otomatik do emotu atacaktır. - Mekaniklere $500 karşılığında aracınızı tamamen tamir ettirebileceğiniz alanlar eklenmiştir. - Sosyal RP mekanlarının harita blipleri eklendi.
- Mesleklerde yapılan bug engellendi. - Polis bot çıkarma noktalarına yeni botlar eklendi.
- Artık atılan /me, /do emoteları size ve yakın oyuncuların chatine iletilecektir. Bu sayede gözden kaçırdığınız yakınınızda atılan emotelardan haberdar olabileceksiniz.

Animasyonlu ölüm sistemi gelmiştir karakteriniz öldüğünde animasyona girer diğer kişilerde farklı görülme sorunu bu şekilde kalkmıştır;
37617

-/ybindir /yindir Komutları eklenmiştir yeni getirilen animasyonlu ölüm sistemi ile yaralınızı aracın yanına götürüp bu komutları kullanarak araca bindirebilirsiniz.

- Zar at scripti geliştirildi. 6 ve 12 olmak üzere iki farklı seçeneği bulunan zar scripti "/zarat [İstediğiniz sayı]" şeklinde düzenlendi. Artık zar at scriptinde limitleri siz belirleyebilirsiniz. (Örnek: /zarat 100 yazdığınızda 1 ile 100 arası rasgele bir sayı gelecektir.)

- Oyun içerisinde IC saati öğrenebilmeniz için /saat komutu eklendi. Komutu tekrar yazıp saati kapatabilirsiniz. Saat ilk açılışta doğru saati gösterse dahi aktif kaldıkça sunucu saatiyle arasında senkron sorunu oluşmaktadır, bu sebeple saati uzun süre aktif tutmamaya özen gösteriniz.


Yarış scripti sunucuda aktif olarak bulunmaktadır. Örn. yarış kayıt yazarak haritadan bölgeleri işaretleyebilir.Haritada seçtiğiniz yarışı kaydetmek için Örn.yarış kaydet 1 kaydedebilir.yarış liste yazarak kaydettiğiniz yarışların listesine bakabilirsiniz. yarış yükle kaydettiğiniz ad'ı girerek önceden kaydettiğiniz yarışları açabilirsiniz.Haritada oluşturmuş olduğunuz yarışı başlatmak için yarış başlat 500 5 500 yarışa katılmak için istenilen miktar 5 ise yarış başlamadan önce ne kadar bekleyeceğiniz belirler.

- Aracı garaja koyduğunuzda o anki özelliklerinin (Motor durumu, dış görüntü vs.) kayıt olmama sorunu düzeltildi.
- Bandaj kullanımı güncellendi.
- Artık araçta uzi kullanılamayacak.

- Şuanki Ağır Zırhlar artık yarım zırh verecek ve tam zırh verecek şekilde yeni Full Zırh eşyası eklendi.

Spor Salonu eklenmiştir spor yaparak stresinizi azaltabilirsiniz;
29504


29756


2. El Araç satışı galeri altındaki sokağa taşınmıştır;
29505

Sunucudaki tüm silahların headshot damage'i tek atmayacak şekilde ayarlanmıştır,hasarları düşürülmüştür;

İllegal olarak eklenecek eşyalar;
- Doubleaction Revolver
- SNS Pistol
- Vintage Pistol
- Heavy Pistol
- Machine Pistol
- Gusenberg Sweeper
- Molotov Cocktail


Polislere eklenecek eşyalar;

- Revolver
-SNS MK2
-Pistol MK2

37618

-HeavyArmor Silahçılara 2500 $ karşılığında eklenmiştir.
-Rifle Ammo Box Silahçılara eklenmiştir.



Tamir kitine Skill Bar eklenmiştir resimde gördüğünüz saydam beyaz kutucuğun içerisine yeşil alan geldiğinde E basmanız gerekiyor kutucuk harici başka bir yere e basarsanız tamir edemezsiniz ve tekrar denemeniz gerekir;

31950

Su içme animasyonu değişmiştir, artık rahatça yürüyebilirsiniz;

33476


-Artık armorunuz çıkıp girdiğinizde sıfırlanmayacak ve hangi seviyede çıktıysanız girdiğinizde de o seviye otomatik gelecektir.
-Araç Kaplaması, Boş Plaka gibi scriptler artık üstünüzde tek yer kaplamayacak ve üstünüze 10'ar tane alabileceksiniz.

Yeni Polis Departmanı eklenmiştir;

35785
35786
35787
35788


- Artık atmleri açmak için atmlerin yanına gidip /atm yazmanız gerekmekte Polisler mesaiye girmek/çıkmak için departman çevresinde /mesai yazması gerekmekte

- Pistol, Combatpistol, Deagle, Smg, Microsmg, Carbinerifle silahlarına mermi izi eklendi

-Artık emote atarken karşı tarafın anlaması için chati açtığınızda kafanızda ... işaretleri çıkacak.
35151

Bahisli şekilde dövüş yapabileceğiniz ymap ve script eklendi;

36052


36999

Bilek güreşi script eklenmiştir. Kırmızı blipe basıp bahis miktarını girdikten sonra karşınızdaki kişi onay verip bilek güreşine başlayabilirsiniz. Başladıktan sonra adımları okuyup yapabilirsiniz.
Yerleri: Taco'nun yan tarafı, Göl bar, Yellow jack, Dövüş mekanı, Sahildeki spor alanına eklenmiştir.

36998


Düz Kontak Sistemine geçiş yapılmıştır;
-Bindiğiniz araçta anahtar sizde yoksa;
-Düz kontak yapmaya çalışabilirsiniz 1 hakkınız var başarılı olursanız anahtarı alırsınız. Başarısız olursanız bir daha yapamazsınız.
-Aracı arayabilirsiniz; aracın anahtarını bulabilirsiniz , para veya farklı eşyalar bulabilirsiniz. Sadece bir kez arayabilirsiniz.
-Maymuncuk kullanarak istediğiniz kadar düz kontak yapmayı deneyebilirsiniz.(kırılma ihtimali var)

37619

"U" Tuşu aracınızı kilitleyip, kilidini açabilirisiniz.
"J" Tuşu anahtar menünüzü açabilirsiniz. Menüden isterseniz arkadaşınıza aracın yedek anahtarını verebilir veya anahtarı yere atabilirsiniz.
37620
+ Aracın içinde NPC ped varsa araca binemezsiniz. Pedi korkutarak indirebilirsiniz(Ateş ederek veya tekme atarak) bu durumda araca bindiğinde anahtarını almış olmazsınız düz kontak veya maymuncuk kullanmanız gerek.
+ Aracın içindeki pedi öldürdüyseniz araca binebilirsiniz ve binerken de aracın anahtarını alırsınız.
+ Aracın içinde ped yoksa ve kapı kilitli ise Maymuncuk itemini kullan diyerek kilidi açabilirsiniz.

+ Bindiğiniz araçta anahtar sizde yoksa;
Düz kontak yapmaya çalışabilirsiniz 1 hakkınız var başarılı olursanız anahtarı alırsınız. Başarısız olursanız bir daha yapamazsınız.
Aracı arayabilirsiniz; aracın anahtarını bulabilirsiniz , para veya farklı eşyalar bulabilirsiniz. Sadece bir kez arayabilirsiniz.
Maymuncuk kullanarak istediğiniz kadar düz kontak yapmayı deneyebilirsiniz.(kırılma ihtimali var)

-Relog attığınızda anahtarlarınız tekrar yüklenmiş şekilde olacak rahat bir şekilde relog atabilirsiniz Ama yok benim yine gelmedi dersenizde /anahtaryenile yazarak anahtarlarınızı alabilirsiniz.



Sunucuya girmek için şartlar nelerdir?
Öncelikle Discord sunucusunda bulunmanız gerekiyor. Link:
WL formunu doldurduktan sonra sizi discord sunucusunda ses ve mülakat testine sokuyoruz.
Sunucuya kabul edilirseniz discord'da bulunan kurallar bölümünü okumanız gerekmektedir.

Girişler Launcher ile olacaktır.










afiştasarım.png ss2.png ss3.png

 
DF

Ekli dosyalar

  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    385.9 KB · Görüntüleme: 3,784
  • rr2.png
    rr2.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 3,697
  • tt2.png
    tt2.png
    1 MB · Görüntüleme: 3,693
  • z.png
    z.png
    31 KB · Görüntüleme: 3,387
  • zz.png
    zz.png
    23.8 KB · Görüntüleme: 3,398
  • hudd.png
    hudd.png
    2.1 MB · Görüntüleme: 3,541
  • unknown (1).png
    unknown (1).png
    3.1 MB · Görüntüleme: 3,579
  • unknown (2).png
    unknown (2).png
    414.9 KB · Görüntüleme: 3,335
  • unknown.png
    unknown.png
    783.2 KB · Görüntüleme: 2,116
  • ymap1.png
    ymap1.png
    975.3 KB · Görüntüleme: 2,114
  • ss.png
    ss.png
    540.8 KB · Görüntüleme: 2,107
  • unknown (1).png
    unknown (1).png
    3.5 MB · Görüntüleme: 2,138
  • unknown (2).png
    unknown (2).png
    2.6 MB · Görüntüleme: 2,132
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    3.4 MB · Görüntüleme: 2,000
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    3.6 MB · Görüntüleme: 2,007
  • Screenshot_1 (1).png
    Screenshot_1 (1).png
    3.8 MB · Görüntüleme: 2,014
  • unknown.png
    unknown.png
    2.3 MB · Görüntüleme: 3,668
  • unknown (17).png
    unknown (17).png
    2.4 MB · Görüntüleme: 8
  • 20200811172009_1.jpg
    20200811172009_1.jpg
    333.4 KB · Görüntüleme: 976
  • unknown (1).png
    unknown (1).png
    199.9 KB · Görüntüleme: 10
  • 20200811171103_1.jpg
    20200811171103_1.jpg
    353.4 KB · Görüntüleme: 8
  • 20200811162903_1.jpg
    20200811162903_1.jpg
    169 KB · Görüntüleme: 9
  • 20200811163320_1.jpg
    20200811163320_1.jpg
    117.3 KB · Görüntüleme: 9
  • 20200811163324_1.jpg
    20200811163324_1.jpg
    115.3 KB · Görüntüleme: 8
  • 20200811163330_1.jpg
    20200811163330_1.jpg
    115.2 KB · Görüntüleme: 8
  • unknown (4).png
    unknown (4).png
    62.5 KB · Görüntüleme: 1,151
  • 20200811175449_1.jpg
    20200811175449_1.jpg
    253.2 KB · Görüntüleme: 8
  • 20200811181552_1.jpg
    20200811181552_1.jpg
    438.6 KB · Görüntüleme: 8
  • unknown (5).png
    unknown (5).png
    1.1 MB · Görüntüleme: 12
  • 20200811172529_1.jpg
    20200811172529_1.jpg
    357.3 KB · Görüntüleme: 1,653
  • Screenshot_5 (1).png
    Screenshot_5 (1).png
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,655
  • 1598894685941.png
    1598894685941.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 11
  • 1598894852342.png
    1598894852342.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,156
  • 1598894866493.png
    1598894866493.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,134
  • 1598894874136.png
    1598894874136.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,138
  • 1598894881958.png
    1598894881958.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,137
  • 1598894888196.png
    1598894888196.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,148
  • 1598894896029.png
    1598894896029.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,135
  • 1598894904058.png
    1598894904058.png
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,149
  • 1598894913627.png
    1598894913627.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,138
  • 1598894921816.png
    1598894921816.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,140
  • 1598894931680.png
    1598894931680.png
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,130
  • 1598894941536.png
    1598894941536.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,141
  • 1598894949264.png
    1598894949264.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,131
  • 1598894956136.png
    1598894956136.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 6
  • 1598894965672.png
    1598894965672.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,144
  • 1598894976524.png
    1598894976524.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 7
  • 1598894985225.png
    1598894985225.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 8
  • 1598895101929.png
    1598895101929.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,143
  • 1598895966703.png
    1598895966703.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,133
  • 1605394090317.png
    1605394090317.png
    2.1 MB · Görüntüleme: 5
  • 1605394289248.png
    1605394289248.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 4
  • 1605394571926.png
    1605394571926.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 4
  • 1605927590619.png
    1605927590619.png
    3.3 MB · Görüntüleme: 182
  • 1605927616577.png
    1605927616577.png
    2.6 MB · Görüntüleme: 182
  • 1605927643806.png
    1605927643806.png
    2.6 MB · Görüntüleme: 182
  • 1605927667277.png
    1605927667277.png
    2.2 MB · Görüntüleme: 183
  • 1606624876353.png
    1606624876353.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 5
  • 1606624981842.png
    1606624981842.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 5
  • 20201203224140_1.jpg
    20201203224140_1.jpg
    243.4 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Tanıtımınız çok hoş son olarak sunucunuzun teknik özelliklerinden de bahsedebilir misiniz?
İyi Forumlar Dilerim...
 
DF
Son düzenleme:
Güncel polis tableti ve hobi mesleği olarak balıkçılık eklendi ?
 
DF
Hobi meslekler ve yeni polis garajı eklenmiştir
 
DF
Black mario sunucuya eklenmiştir.
 
DF
Gelecek güncellemede yeni enventer sistemi ve yeni araçlar eklenecek.
 
DF
Yeni araçlar ve yeni meslekler eklendş
 
DF
zar atma scripti eklendi.
me ve do komutlarının görünüşlerinde düzeltilme yapılmıştır
 
DF
- Doktor mesleği düzenlendi. Hastane ymap'i ve doktorlar için 3 adet yeni araç eklendi.
 
DF
- Cüzdan eklendi. Cüzdanlarınızı envanterden kullan yaparak içerisinden ehliyet ve kimliği kullanabileceksiniz. Cüzdanınız yok ise yanınızda kimlik ve ehliyetiniz de yok demektir. Cüzdanınızı marketlerden alacaksınız.
 
DF
Son düzenleme:
- Polis F6 menüsü düzenlendi. Taşı, Araca Koy ve Araçtan Çıkar aktifleştirildi.
 
DF
- Departman içerisindeki kapı kilit scripti değiştirildi. Kapı kilitleri düzenlendi.
 
DF
- Boss menüsü topluluk parası görünebilecek şekilde düzenlendi ve sorunları düzeltildi.
 
DF
- Sunucudaki hava durumu düzenlendi. Yağmurlu hava sıklığı azaltıldı.
 
DF
Hastane yatak scripti ve yataklara yatma/oturma scripti baştan düzenlendi. Yatma şeklinizi ok tuşları ile belirleyip E basabilirsiniz. (Yatağın yanına gidince size rehberlik edecek metinler yazmaktadır)
 
DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!